
לאכול שומן ולהוריד את הסוכר בדם. שנים רבות אמרו לנו להימנע משומן, אמרו לנו ששומן משמין. ששומן סותם את העורקים. האם כל זה באמת נכון?
שנים רבות אומרים לנו להימנע משומן מהסיבות האלה:
- כי השומן משמין.
- כי השומן סותם לנו את העורקים.
- כי השומן גורם לנו להתקפי לב.
- כי השומן יגרום לנו לכולסטרול גבוה.
- אם נאכל שומנים יעלו גם השומנים בדם – הטריגליצרידים.
- שחשוב לצרוך מוצרים "דלי שומן".
ועשינו את מה שאמרו לנו . אבל הסוכר בדם גבוה והמשקל גם.
אם השומן הוא שמשמין אותנו כל כך.
והורדנו את רוב השומנים מהתפריט שלנו אז מדוע העולם הופך להיות יותר ויותר שמן?
איך זה שלאדם שכמעט ולא אוכל שומן ומקפיד על מוצרים דלי שומן יש "כבד שומני"?
ומדוע אנשים שלא אוכלים חמאה, גבינה עם אחוזי שומן גבוהים ואבוקדו לא מצליחים להוריד במשקל?
ואיך זה שפתאום כולם הפכו להיות טרום סוכרתיים?
אז מהי הסיבה העיקרית לסוכר גבוה בדם ולעודף משקל אם לא השומן?
הפחמימות!
בואו ננסה להבין את זה לעומק..
התפריט שלנו מורכב מפחמימות, חלבונים ושומנים.
הורדת מרכיב אחד מהתזונה בצורה משמעותית בהכרח יגרור עליה של מרכיב אחר.
וכך קרה שהנחיות תזונתיות בשנות ה- 70', להוריד את כמות השומן במזון גררה עליה דרמטית בצריכת הפחמימות!
אורז, פסטה, קוסקוס, לחם, תפוחי אדמה, חיטה, ירקות, פירות, כוסמין, כוסמת, קינואה, חטיפי אנרגיה, שתיה מוגזת, עוגות, עוגיות ועוד ועוד …(חלק מהפחמימות למשל ירקות חשובות לתפריט היומי ומספקות ויטמינים ומינרלים)
60% – 70% מהתפריט היום בעולם המערבי ואף יותר אצל חלק מהאנשים הוא פחמימות.
למה כל כך גרוע להוריד שומנים ולאכול יותר פחמימות?
כשאנחנו אוכלים פחמימה – הפחמימה מתפרקת לסוכר שנכנס לזרם הדם.
בתגובה – מופרש אינסולין מהלבלב שתפקידו להכניס את הסוכר לתאים. עד פה הכל טוב.
אבל מה קורה כשצורכים יותר מידי פחמימות?
הגוף אוגר את האנרגיה הזו תחילה בכבד וכשכבר אין מקום בכבד הוא הופך אותו לשומן.
התהליכים הללו גורמים להתפתחות של תנגודת אינסולין , אשר אחראית היום למחלות כרוניות רבות כגון:
סוכרת, שחלות פוליציסטיות, עודף משקל וכבד שומני. (מחקרים חדשים גם מראים קשר לאלצהיימר וסרטן).
מה הפתרון לסוכרת ועודף משקל?
להפחית פחמימות ולעלות את רמת השומן במזון!
השומן עוזר לנו לשמור על תחושת שובע לאורך זמן ומעלה במעט מאוד את רמת האינסולין.
קרדיולוגים מודים היום שהם טעו והשומן אינו הסיבה לטרשת עורקים, אלא כמויות הסוכר.
דוגמא לשומנים טובים מהצומח במזון: שמן זית, אבוקדו, אגוזים וזרעים.
רוצים להוריד את רמות הסוכר בדם ולרדת במשקל?
אם נמאס לכם לחפש בארונות אחרי משהו מתוק למרות שסיימתם עכשיו ארוחה.
אם אתם מרגישים כבדים, עייפים וחסרי חיוניות.
בואו להתייעץ איתי כיצד לשנות את התפריט ולעבור לתזונה מבריאה.
תזונה שתעזור לכם לשמור על ערכי סוכר נמוכים בדם ולרדת במשקל.
תזונה שתיתן לכם חיונית ושובע לאורך זמן.
וכל זה מבלי להתאמץ!
צרו קשר עוד היום ומבטיחה לכם שזה יהיה יותר פשוט ממה שאתם חושבים!
נייד – 0507499980 או מלאו את הפרטים ואחזור אליכם.