סוכרת וארוחת חג- כיצד למנוע קפיצות סוכר
סוכרת וארוחות חג

סוכרת וארוחת חג- כיצד למנוע קפיצות סוכר

לסוכרתיים ולאנשים עם עודף משקל, כמו לכולם, יש המון ציפיות לקראת החגים, החופשה, התאווררות,  אבל יש גם המון פחד מהיציאה מהשגרה, מקפיצות סוכר גבוהות ומההתמודדות עם האוכל הרב שיגיע. הנה כמה אסטרטגיות שיעזרו לך לצפות לחגים בלי חשש.

1. לדבר על האוכל שרוצים שיהיה בארוחה

בחלק הראשון של ההכנה לקראת החג מתחילים לדבר על איפה עושים את החג, נוסעים? מה לובשים? מארחים או מתארחים? ופה נכנסת השאלה של הבישולים וההכנות.
האסטרטגיה היא להיות מסוגלים לדבר על האוכל שרוצים שיהיה בארוחה, מאכלים שיתאימו לדרך שלכם. אם אתם מארחים אז זה פשוט, מכינים את הדברים שאתם יכולים לאכול לצד שאר המאכלים של החג. אם אתה מתארחים תמיד אפשר לשאול, מה להביא וכך להקל על עצמכם ולהביא משהו שכן תוכלו לאכול.
למרות זאת, אני יודעת שיש אנשים שלא רוצים להתחיל את הדיון הזה והשיח על אוכל רק מכניס אותם ליותר לחץ. אז ככל שתהיו יותר עצבניים לגבי הנושא, זה רק יחמיר את המצב.
אפשר לשאול בקלות מה התכנית לערב? מה מבשלים? להביא תוספת?
במקום להיכנס לפינה של אני לא אוכל את זה ולא נוגע בזה וזה לא טוב לי וזה מעלה לי סוכר.
בדר"כ בכל ארוחה ובטח בארוחת חג יש חלבון, זה יכול להיות בשר, דגים, עוף וכד'. ללא ספק זו מנה בטוחה מאוד ואת התוספת והקינוח אתם יכולים להביא. תרגישו בנוח להביא דברים ולהודיע למארחים על זה. מבטיחה לכם שזה רק יקל עליהם.

2. איך לענות לכל מי שדוחף לכם אוכל בטענה שחייבים לטעום…

אין טעם לענות ולהסביר שאתם לא אוכלים מאכלים כאלה, כי אנשים לא תמיד מבינים וגם לא צריך להיכנס לפרטים שבדיקות הדם האחרונות לא היו ממש טובות. במקום זאת, אפשר רק להגיד שזה לא אוכל שאתם אוכלים. מבטיחה שהשאלה הבאה תהייה מה עוד אתם לא אוכלים? מתוך סקרנות כמובן. אפשר לענות מה אתם כן אוכלים. בשר, ביצים , דגים , אבוקדו , ירקות.
שאלה שחוזרת על עצמה הרבה פעמים היא איזו דיאטה זו? מה השם שלה? אז מבטיחה לכם שעל כל כותרת שתיתנו יהיה למישהו מה להגיד עליה וכמובן שימהרו לצטט ממחקר ששמעו, עם הערה שמה שאתם עושים ממש ממש לא בריא.
לכן עדיף גם פה לא להיכנס לדיון. אלא, פשוט להגיד שהעדפה שלי היא לאוכל לא מעובד בלבד.
כשישמעו כמה האוכל טעים לכם ואתם נהנים ממנו, יעזבו אתכם בשקט.

3. לא לתת ביקורת

על האוכל שאחרים אוכלים, אין טעם להסביר מה זה יעשה לאינסולין שלהם או לרמות הסוכר בדם. בכל אופן לא בארוחה, זה לא הזמן.
ועדיף לא להגיד, דודה העוגה שלך מפוצצת בסוכר שממש לא בריא לי.
הרבה אנשים נאבקים עם המשקל והסוכר שלהם (הרבה יותר ממה שאתם חושבים) ומרגישים רע עם עצמם ויש כאלה שאם יראו מישהו שעושה משהו שהם עצמם לא מצליחים לעשות, עלולה להתגנב איזו הערה לא נעימה. אז, אל תקדישו את הזמן שלכם בשביל לחנך אחרים ולהסביר על צום ודל פחמימה. דמיינו את עצמכם בנעליו של אותו אדם שמעמיס על הצלחת שלו המון פחמימות ואז מישהו אומר, המזון הזה עלול לגרום לך למחלת לב, אינסולין גבוה ולא פלא שכולם חולים היום ועוד ועוד. לא נעים כל כך נכון?
אז תתמקדו במה שאתם אוכלים, בגוף שלכם ואם מישהו מהנוכחים באמת ירצה ללמוד, שבו איתו אחר כך ותנהלו את השיחה הזו. בקיצור, לא צריך להפוך את החג לעימות ודיונים אינסופיים ובטח שלא לנסות לחנך אנשים.

4. לא צריך לקחת בעלות על מה שאחרים ירגישו

הכוונה היא שאתם לא צריכים להתאמץ כדי שאחרים ירגישו בנוח עם הדרך שלכם. לפעמים צריך רק להציב גבול מבלי להקריב את עצמך. מומלץ לרבים מאיתנו לתרגל את זה, כי אנחנו רגילים יותר מידי לרצות את כולם.

5. מה לעשות עם השוקולדים שקיבלתי מתנה

יש 2 אפשרויות לזרוק או לתרום אבל מה שהכי יעזור לכם להרגיש טוב עם הפעולות האלה, זה לזכור שכמו שזה לא בריא לכם זה גם לא בריא לאף אחד אחר, למרות שנקנה, נעטף, נאפה באהבה.
והשאלה היא האם עדיף שהמתנה הזו תיכנס לגוף שלך או לפח.
הרי תכלס אם הייתם מקבלים סוודר מכוער, לא הייתם לובשים אותו אלא אומרים תודה ודוחפים אותו עמוק בארון.
ולגבי לתרום או לתת לאורחים או לאנשים שאין באפשרותם לקנות את הדברים האלה, זו מחשבה שמקורה בנדיבות הלב, אבל חשוב לזכור שלאנשים שאין כסף לקנות את הדברים האלה, גם אין כסף להיות חולים.

6. אל תגיעו רעבים מידי

אם אין לכם שליטה מלאה על האוכל שיוגש בחג, זכרו שיהיו הרבה מאכלים מפתים. לחלקם גם יש ערך ריגשי של מסורת, זיכרונות  וכד' ומכיוון שהארוחה תהייה בשעה מאוחרת יחסית היא עלולה לגרור אתכם לנשנושים מיותרים. שובע מבעוד מועד יקל מאוד.

7. סדר האכילה

כדאי להתחיל את הארוחה עם חלבון, שומן וסיבים הם מהווים סוג של שריון הגנה מאותם סוכרים שקל להתפתות אליהם. סדר אכילה נכון ימנע קפיצה גבוהה של סוכר ויתרום לתחושת שובע מהירה יותר. כך שגם אם תטעמו מאותם מאכלי חג ההרגשה והשליטה יהיו טובים יותר.

8. מבשלים לחג

אם אתם מאלה שמבשלים ותוך כדי טועמים וטועמים עדיף לשבת לאכול לפני הבישולים ארוחה טובה עם ביצים, ירקות גבינה טובה, זיתים ואבוקדו ואז להתחיל לבשל. כי כשאתם שבעים אתם פחות מתפתים לנשנש מכל מה שהכנתם.

9. לא להשתמש בצום כדרך לפיצוי

צום הוא לא פיצוי על אכילה ולא להשתמש באכילה כדי לפצות על צום. לעתים קרובות אני נתקלת בצורת מחשבה של טוב, לא נורא אם אני אוכל קצת יותר עכשיו כי מחר אצום. זו אסטרטגיה שמובילה לכישלון בטווח הארוך ואי אפשר להתייחס לצום כמבטל אכילה. הרעיון הוא לאזן בין השניים.

10. לתכנן ארוחות טובות

תכנון לכל החג יעשה את ההבדל הגדול. כשיש אוכל מוכן או מתוכנן שנותן תחושת שובע זה מרגיע את כל הקולות האחרים ונותן תחושת ביטחון בדרך.

11. אלכוהול וסוכרת

האם מותר לסוכרתיים לשתות אלכוהול? מהם המשקאות האלכוהוליים הטובים ביותר לסוכרתיים ומה הם המשקאות הגרועים ביותר ומה ההבדל בינהם? כל התשובות במדריך אלכוהול לסוכרתיים.

חג שמח

 

מעוניינים לקבל למייל את המאמר הבא שאפרסם?
מלאו את הטופס ותהנו מהקריאה:

סיפורי הצלחה

מאמרים נוספים

מרק לסוכרתיים

מרקים לסוכרתיים ולירידה במשקל

אין כמו מרק חם ומנחם ביום חורפי, אך עבור סוכרתיים, חשוב להקדיש תשומת לב מיוחדת לבחירת המרכיבים. מרק שאינו מורכב כהלכה עלול להפוך למוקש תזונתי

אלולוז ממתיק לסוכרתיים

אלולוז – הממתיק הכי טוב לסוכרתיים

האם אלולוז הוא הממתיק הכי טוב לסוכרתיים? מה היתרון של הממתיק הזה לחולי סוכרת וכיצד אלולוז יכול להועיל לבריאות המטאבולית שלך?  האם סוכרתיים יכולים להשתמש

עייפות וסוכרת – פתרון טבעי

 סוכרת היא מצב כרוני המשפיע על מיליוני אנשים ברחבי העולם ואחד התסמינים השכיחים והמתישים שלה הוא עייפות. עייפות בסוכרת עלולה להיות חוויה מתמשכת למדי המקשה

צום לסירוגין לסוכרתיים

הגישה המסורתית לטיפול בסוכרת לא מצליחה! כולם מחפשים ריפוי ולא רוצים "לנהל את המחלה". אנשים רוצים להיות בריאים יותר, להרגיש טוב יותר, לאזן סוכר, לאזן

מתי הכי טוב לאכול כדי לרדת במשקל

מתי הכי טוב לאכול כדי לרדת במשקל

 דפוסי האכילה שלנו בעשורים האחרונים השתנו באופן משמעותי ויש להם חלק גדול במגפת ההשמנה והסוכרת. אחד משלושת השינויים העיקריים בהרגלי התזונה שלנו הוא זמן האכילה.

 תוכן האתר נועד לספק מידע כללי בלבד ואינו בא להחליף ייעוץ מקצועי או להכשיר מטפלים. אין להסתמך על המידע באתר כעל מקור בלעדי, או כתחליף לייעוץ, טיפול, אבחון, השגחה וחוות דעת של רופא מוסמך. מתן אמון בלתי מסויג בתוכן כלשהוא באתר הוא סיכון שכולו של הגולש ובאחריותו. כמקובל בתחום הרפואה המשלימה, התאמת טיפול נעשית באופן אינדווידואלי וספציפי לכל אדם, כל מקרה לגופו, לכן יש להתייחס אל התכנים באתר בזהירות ואין להסתמך עליהם.
חלק מהמידע הינו בגדר דעה אישית של הכותבת בלבד ואינו מתיימר להתאים לכל אדם. השימוש והצפייה באתר הינם באחריות הגולש בלבד ואין לראות במידע המופיע באתר משום הבטחה לתוצאה כלשהי ו/או אחריות או חובות כלשהם של הכותבת לכל נזק ישיר ו/או עקיף העלול להיגרם כתוצאה משימוש לא מוסמך במידע זה. 

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן