כ-40% ממקרי סרטן השד החיוביים להורמונים לאחר גיל המעבר קשורים לעודף שומן בגוף
כ-40% ממקרי סרטן השד החיוביים להורמונים לאחר גיל המעבר קשורים לעודף שומן בגוף

כ-40% ממקרי סרטן השד החיוביים להורמונים לאחר גיל המעבר קשורים לעודף שומן בגוף

כ-40% ממקרי סרטן השד החיוביים להורמונים לאחר גיל המעבר קשורים לעודף שומן בגוף
מחקר חדש מגלה שהקשר בין עודף שומן בגוף לסרטן השד גבוה משמעותית מהערכות הקודמות בהתבסס על מדד מסת הגוף (BMI).

ממצאי המחקר

המחקר, שבוצע בספרד ופורסם בכתב העת Journal of Epidemiology & Community Health, מצא ש-40% ממקרי סרטן השד החיוביים לקולטני הורמונים בנשים לאחר גיל המעבר קשורים לעודף שומן בגוף. זאת בהשוואה להערכה הקיימת של 10% בלבד על פי מדד BMI. החוקרים טוענים כי השפעת השמנת היתר על סיכון לסרטן השד לא הוערכה כראוי.

מגבלות מדד ה-BMI

BMI, המדד הנפוץ להערכת משקל הגוף, אינו לוקח בחשבון גורמים כמו גיל, מין ואתניות ולכן אינו משקף תמיד את כמות השומן בגוף בצורה מדויקת, במיוחד אצל נשים מבוגרות.

מדד חדש ומדויק יותר

במחקר השתמשו במדד CUN-BAE (Clínica Universidad de Navarra–Body Adiposity Estimator), שנחשב מדויק יותר ומביא בחשבון את גיל הנבדקת ומינה. במחקר השתתפו 1,033 נשים לאחר גיל המעבר שחלו בסרטן השד ו-1,143 נשים בריאות בגילאים דומים.

תוצאות המדידה

  • BMI ממוצע: קצת מעל 26 בקבוצת ההשוואה, וקצת מעל 27 בנשים עם סרטן השד.
  • CUN-BAE ממוצע: כ-40% בקבוצת ההשוואה וכ-40.5% בנשים עם סרטן השד.
  • CUN-BAE של מעל 45% היה קשור לסיכון כפול לסרטן השד בהשוואה ל-CUN-BAE של פחות מ-35%.

מסקנות החוקרים

החוקרים מעריכים כי בעוד ש-23% ממקרי סרטן השד ניתנים לייחוס לעודף שומן באמצעות מדד BMI, השיעור מטפס ל-38% באמצעות מדד CUN-BAE. עבור סרטן שד חיובי לקולטני הורמונים, הנתון אף גבוה יותר: 20% לפי BMI לעומת 42% לפי CUN-BAE.

חשיבות הממצאים

הממצאים מדגישים את הצורך בשימוש במדדים מדויקים יותר להערכת עודף שומן בגוף, כמו CUN-BAE, לצורך הערכת נטל ההשמנה על סרטן השד. החוקרים מסכמים כי מדידה מדויקת של שומן הגוף חיונית לתכנון יוזמות מניעה אפקטיביות למאבק במחלה.

 

מעוניינים לקבל למייל את המאמר הבא שאפרסם?
מלאו את הטופס ותהנו מהקריאה:

סיפורי הצלחה

מאמרים נוספים

מרק לסוכרתיים

מרקים לסוכרתיים ולירידה במשקל

אין כמו מרק חם ומנחם ביום חורפי, אך עבור סוכרתיים, חשוב להקדיש תשומת לב מיוחדת לבחירת המרכיבים. מרק שאינו מורכב כהלכה עלול להפוך למוקש תזונתי

אלולוז ממתיק לסוכרתיים

אלולוז – הממתיק הכי טוב לסוכרתיים

האם אלולוז הוא הממתיק הכי טוב לסוכרתיים? מה היתרון של הממתיק הזה לחולי סוכרת וכיצד אלולוז יכול להועיל לבריאות המטאבולית שלך?  האם סוכרתיים יכולים להשתמש

עייפות וסוכרת – פתרון טבעי

 סוכרת היא מצב כרוני המשפיע על מיליוני אנשים ברחבי העולם ואחד התסמינים השכיחים והמתישים שלה הוא עייפות. עייפות בסוכרת עלולה להיות חוויה מתמשכת למדי המקשה

צום לסירוגין לסוכרתיים

הגישה המסורתית לטיפול בסוכרת לא מצליחה! כולם מחפשים ריפוי ולא רוצים "לנהל את המחלה". אנשים רוצים להיות בריאים יותר, להרגיש טוב יותר, לאזן סוכר, לאזן

מתי הכי טוב לאכול כדי לרדת במשקל

מתי הכי טוב לאכול כדי לרדת במשקל

 דפוסי האכילה שלנו בעשורים האחרונים השתנו באופן משמעותי ויש להם חלק גדול במגפת ההשמנה והסוכרת. אחד משלושת השינויים העיקריים בהרגלי התזונה שלנו הוא זמן האכילה.

 תוכן האתר נועד לספק מידע כללי בלבד ואינו בא להחליף ייעוץ מקצועי או להכשיר מטפלים. אין להסתמך על המידע באתר כעל מקור בלעדי, או כתחליף לייעוץ, טיפול, אבחון, השגחה וחוות דעת של רופא מוסמך. מתן אמון בלתי מסויג בתוכן כלשהוא באתר הוא סיכון שכולו של הגולש ובאחריותו. כמקובל בתחום הרפואה המשלימה, התאמת טיפול נעשית באופן אינדווידואלי וספציפי לכל אדם, כל מקרה לגופו, לכן יש להתייחס אל התכנים באתר בזהירות ואין להסתמך עליהם.
חלק מהמידע הינו בגדר דעה אישית של הכותבת בלבד ואינו מתיימר להתאים לכל אדם. השימוש והצפייה באתר הינם באחריות הגולש בלבד ואין לראות במידע המופיע באתר משום הבטחה לתוצאה כלשהי ו/או אחריות או חובות כלשהם של הכותבת לכל נזק ישיר ו/או עקיף העלול להיגרם כתוצאה משימוש לא מוסמך במידע זה. 

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן