מקורות במזון לוויטמין D – חשוב מאוד לסוכרתיים
ויטמיןD במזונות

מקורות במזון לוויטמין D – חשוב מאוד לסוכרתיים

כולם מדברים על החשיבות של ויטמין D ולפעמים זה מרגיש כמו עוד טרנד של תוסף שמנסים לגרום לנו לקחת … האם ויטמין D באמת כל כך חשוב? התשובה היא כן! ויש לו גם חשיבות גבוהה מאוד חשיבות גבוהה מאוד לסוכרתיים.

ויטמין D מיוצר על ידי הגוף בחשיפה לשמש אבל בגלל אורח החיים שלנו שבו אנחנו יותר סגורים בבתים, יותר שעות במשרד ופחות מידי בחוץ בשמש הרבה אנשים סובלים ממחסור בוויטמין D

ב-06/04/2020 הוציא אגף התזונה של משרד הבריאות מסמך המלצה לתסף ויטמין D על מנת להפחית את הסיכון לדלקות אקוטיות בדרכי הנשימה במהלך מגיפת הקורונה. 

7 מקורות טובים לוויטמין D במזון

  1. דג סלמון – סלמון הוא דג שומני פופולרי ומקור נהדר לוויטמין D. מנה אחת במשקל 100 גרם של סלמון אטלנטי מעובד מכילה 526 IU של ויטמין D. כמובן שיש הבדל במקור של הסלמון, בסלמון הפראי כמות הווטמין יכולה להגיע גם ל- 1,300 IU למנה.
  2. הרינג וסרדינים – אחד המקורות הטובים ביותר לוויטמין D הוא ההרינג האטלנטי,  טרי מספק 216 IU למנה של 100 גרם, גם הרינג כבוש – הוא גם מקור טוב לוויטמין D, ומספק 112 IU למנה של 100 גרם.
  3. דגים שומניים הם גם מקורות ויטמין D טובים. כמו הליבוט ומקרל.
  4. שמן כבד בקלה או קוד – נחשב היום לתוסף נפוץ מאוד. אם לא אוהבים דגים, נטילת שמן כבד בקלה יכולה להיות דרך טובה להשגת חומרים מזינים.
  5. שימורי טונה– רבים נהנים מקופסת טונה בגלל הטעם, הזמינות והמחיר. בשימורי טונה  עד 268 IU של ויטמין D במנה של 100 גרם.
  6. חלמונים – ביצים שלמות הן מקור טוב נוסף לוויטמין D. בעוד שרוב החלבון בביצה נמצא בלבן, השומן, הוויטמינים והמינרלים נמצאים בעיקר בחלמון (הצהוב). חלמון ביצה טיפוסי אחד מכיל 37 IU של ויטמין D. רמות הוויטמין D בחלמון הביצה תלויות גם בחשיפה לשמש ובתכולת הוויטמין D של הזנת העוף. תרנגולות חופש המגודלות בחוץ ונחשפות לאור השמש מייצרות ביצים עם רמות גבוהות יותר של ויטמין D .
  7. פטריות – פטריות החשופות לשמש מכילות רמות שונות של ויטמין D ויעילות בהעלאת רמות ויטמין D כמו תוספי מזון. הבעיה היא שרוב הפטריות שגדלות במקומות סגורים ואינן נחשפות לקרני UV כך שהן מועטות מאוד ויטמין זה.

שורה תחתונה
50% מאוכלוסיית העולם לא נחשפת מספיק לשמש ו-40% מאוכלוסיית ארה"ב נמצאת בחוסר.
אחת מהדרכים להשלים את החוסרים היא בעזרת תוסף תזונה והשנייה בעזרת תזונה.
יש לציין שבמצבי מחסור משמעותי עדיף לקחת תוסף ולא להסתמך על התזונה.

מאמר נוסף שיכול לעניין אותך: ההשפעה של ויטמין D ושינה על סוכרת. 

 

מעוניינים לקבל למייל את המאמר הבא שאפרסם?
מלאו את הטופס ותהנו מהקריאה:

סיפורי הצלחה

מאמרים נוספים

מרק לסוכרתיים

מרקים לסוכרתיים ולירידה במשקל

אין כמו מרק חם ומנחם ביום חורפי, אך עבור סוכרתיים, חשוב להקדיש תשומת לב מיוחדת לבחירת המרכיבים. מרק שאינו מורכב כהלכה עלול להפוך למוקש תזונתי

אלולוז ממתיק לסוכרתיים

אלולוז – הממתיק הכי טוב לסוכרתיים

האם אלולוז הוא הממתיק הכי טוב לסוכרתיים? מה היתרון של הממתיק הזה לחולי סוכרת וכיצד אלולוז יכול להועיל לבריאות המטאבולית שלך?  האם סוכרתיים יכולים להשתמש

עייפות וסוכרת – פתרון טבעי

 סוכרת היא מצב כרוני המשפיע על מיליוני אנשים ברחבי העולם ואחד התסמינים השכיחים והמתישים שלה הוא עייפות. עייפות בסוכרת עלולה להיות חוויה מתמשכת למדי המקשה

צום לסירוגין לסוכרתיים

הגישה המסורתית לטיפול בסוכרת לא מצליחה! כולם מחפשים ריפוי ולא רוצים "לנהל את המחלה". אנשים רוצים להיות בריאים יותר, להרגיש טוב יותר, לאזן סוכר, לאזן

מתי הכי טוב לאכול כדי לרדת במשקל

מתי הכי טוב לאכול כדי לרדת במשקל

 דפוסי האכילה שלנו בעשורים האחרונים השתנו באופן משמעותי ויש להם חלק גדול במגפת ההשמנה והסוכרת. אחד משלושת השינויים העיקריים בהרגלי התזונה שלנו הוא זמן האכילה.

 תוכן האתר נועד לספק מידע כללי בלבד ואינו בא להחליף ייעוץ מקצועי או להכשיר מטפלים. אין להסתמך על המידע באתר כעל מקור בלעדי, או כתחליף לייעוץ, טיפול, אבחון, השגחה וחוות דעת של רופא מוסמך. מתן אמון בלתי מסויג בתוכן כלשהוא באתר הוא סיכון שכולו של הגולש ובאחריותו. כמקובל בתחום הרפואה המשלימה, התאמת טיפול נעשית באופן אינדווידואלי וספציפי לכל אדם, כל מקרה לגופו, לכן יש להתייחס אל התכנים באתר בזהירות ואין להסתמך עליהם.
חלק מהמידע הינו בגדר דעה אישית של הכותבת בלבד ואינו מתיימר להתאים לכל אדם. השימוש והצפייה באתר הינם באחריות הגולש בלבד ואין לראות במידע המופיע באתר משום הבטחה לתוצאה כלשהי ו/או אחריות או חובות כלשהם של הכותבת לכל נזק ישיר ו/או עקיף העלול להיגרם כתוצאה משימוש לא מוסמך במידע זה. 

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן