עובדות על פחמימות
- פחמימות מעלות את רמות האינסולין בדם בצורה הכי מהירה וגבוהה, בעוד חלבון מעלה אותו פחות ושומן לא מעלה.
- אכילה רצופה במהלך היום, ללא הפסקות גורמת לרמות גבוהות של אינסולין בדם במשך כל היום.
- אינסולין הוא ההורמון שגורם לנו לרצות לאכול יותר, אפשר אפילו לקרוא לו הורמון השמנה. (זה לא קשור לכח הרצון!).
תכלס מה צריך לעשות
- אוכלים רק 3 ארוחות ביום ללא נשנושים ולא 6 ארוחות כפי שנהוג היום. ההפסקה בין הארוחות נותנת זמן לאינסולין לרדת ומפחיתה את הצורך "במשהו" נוסף, זאת בניגוד לדעה הרווחת שחשוב לאכול בתדירות גבוהה , על מנת לשמור על רמת סוכר קבועה בדם!
- מפסיקים לפחד משומן – מאכלים עם רמה גבוהה של שומן, לא מעלים את רמות האינסולין בדם ומשאירים אותנו שבעים ורגועים לאורך זמן. המון אנשים הוציאו מהתפריט שלהם גבינות שמנות ובשר שמן מהפחד לסתום את העורקים ולקבל התקף לב, המחקרים מראים שדווקא הסוכר הוא הגורם לכבד שומני ולטרשת עורקים ולא השומן שבמזון.
- אוכלים ארוחה מאוזנת – ארוחה מאוזנת מכילה את כל אבות המזון לפי הכלל הבא: מעט פחמימות ויותר חלבון ושומן.
איך עושים את זה
בתשובה אחת – לדאוג שרמות האינסולין בדם יהיו נמוכות!
לדוגמא – ארוחת צהריים של קוסקוס עם ירקות היא ארוחה של פחמימות בלבד, שתביא לעלייה חדה ברמות האינסולין. (בעקבות העלייה החדה תבוא גם ירידה חדה ואז שוב יהיה חשק למשהו מתוק).
לעומת זאת – ארוחת צהריים של דג סלמון, שהוא דג שומני מאוד עם סלט ירקות היא ארוחה מאוזנת,שתשאיר אתכם שבעים לאורך זמן וללא חשק למשהו מתוק.
החשקים שלנו מגיעים בדר"כ ממקום של מחסור ברכיבים תזונתיים ובתנודות של רמת הסוכר והאינסולין ולא בגלל חוסר כח רצון.