כשאני אומרת למטופלים שלי בקליניקה שירקות הן פחמימות, רובם מרימים גבה, פחמימות?
רוב האנשים לא חושבים על ירקות כחלק מקבוצת הפחמימות, כשהם חושבים על פחמימות מיד עולה בראשם התמונה של הלחם הטרי מהמאפיה, בורקס, פיצה, פסטה או משהו עטוף בבצק ועם המון סוכר, אבל ירקות הן פחמימות לכל דבר.
סוכרת וירקות
אז נכון, ירקות זה אוכל בריא וחשוב מאוד לצרוך ירקות, כי הם מכילים המון ויטמינים ומינרלים חיוניים.
אבל, סוכרתיים, טרום סוכרתיים והסובלים מעודף משקל צריכים לדעת שגם בתוך קבוצת הירקות, יש ירקות שמעלים יותר את רמת הסוכר בדם ויש שמעלים פחות, ההבדל בינהם הוא תכולת הפחמימות.
אם נצא מנקודת הנחה, שמה שמנחה אותנו בשמירה על רמת הסוכר בדם, הוא לא לעלות את הסוכר מלכתחילה,
יהיה לנו חשוב לדעת אילו מזונות בתפריט שלנו לא יעלו את רמת הסוכר בדם או יעלו אותו למינימום.
כיצד נדע זאת ? בעיקר על פי כמות הפחמימה במזון.
ולמה חשוב לנו כל כך לא לעלות את רמת הסוכר בדם אם מיד מופרש אינסולין שיווסת אותו?
כיוון ששמירה על רמת אינסולין נמוכה וקבועה בדם עוזרת:
- להפחית את החשקים למתוק.
- להגביר את רגישות האינסולין לסוכר וכך להגיב טוב יותר כשהסוכר יעלה ולהכניס אותו מהר לתוך התאים.
- למנוע תנגודת לאינסולין.
10 הירקות המומלצים לסוכרתיים
- כרובית
- אבוקדו
- אספרגוס
- כרוב
- ברוקולי
- קישוא
- חסה
- כרוב ניצנים
- שעועית ירוקה
- בזיליקום
אז בפעם הבאה שאתם הולכים לירקן קחו אתכם את הרשימה הזו.