מבעלת סוכרת גבולית הפכתי לסוכרתית נקודה.
Depositphotos_45200637_8

מבעלת סוכרת גבולית הפכתי לסוכרתית נקודה.

הגעתי לטלי בגיל 56, כבדה, עייפה וסקפטית, מאד מודאגת מההגדרה החדשה שניתנה לי: מבעלת סוכרת גבולית הפכתי לסוכרתית נקודה.
במשך יותר מחמש שנים, מגיל 50, חוויתי את תופעות גיל המעבר השונות (חוסר שינה, עליה במשקל, עליה ברמת הסוכר, חוסר אנרגיות, עצבנות) כשאני מנסה להילחם בכל הכלים המוכרים שעבדו לי תמיד עד גיל 50, קרי שילוב של דיאטה וספורט (כשאני שונאת דיאטות ושונאת ספורט). עשיתי דיאטת day2 המותאמת לסוכרתיים, למדתי לשלב שומן וסוכר, וכלום לא עזר: על כל קילו שירדתי, העליתי 2. הייתי רעבה, עצבנית, ישנתי רע ובמהלך 5 שנים עליתי כמעט 20 קילו, כשבסוף הוגדרתי סוכרתית.

אני זוכרת היטב את הפגישה הראשונה שלי עם טלי. בעברי הייתי שף קונדיטורית, ולמרות שהרבה שנים איני עוסקת באופן מקצועי בתחום, האפיה והבישול נשארו אהבה גדולה שלי, תחביב, אורח חיים. טלי הסבירה לי בפגישה הראשונה את עקרונות התזונה, ועודדה אותי להקשיב לגוף שלי. היא ציידה אותי בהרבה חומר קריאה, והסבירה לי בצורה הכי בהירה, לאשה שאפתה בעצמה את הלחם פעמיים בשבוע בבית, למה לחם לבן או מלא זה היינו הך: הלחם הופך בגוף לסוכר, וימשיך להעלות לי את האינסולין, ולגרום לי להמשיך לעלות במשקל.
הרעיון שלא אוכל יותר לאכול לחם, שלא אוכל לבשל בצורה חופשית כל מה שבא לי, דיכא אותי מאד. הייתי מיואשת. אני זוכרת את עצמי לאחר הפגישה כמו באבל, כאילו עלי לקבור את חיי הקודמים ולהתרגל לחיים חדשים, נזיריים. אבל טלי ידעה "להגיע" אלי, לשכנע אותי שאנסה רק לשבוע אחד. היא שכנעה אותי בעקשנות "מדעית" שזו הדרך. דיברה על שילוב של צום, על הרגשת הרעב שבראש, ולא בגוף – לימדה אותי להקשיב ולסמוך על הגוף שלי!
זה עזר לי מאד לקבל את ההחלטה, ללכת על זה. וטלי היתה שם לאורך כל הדרך, ענתה על כל שאלה, מכאוב, פקפוק. לימדה אותי את אבני הדרך, כך שבסופו של דבר עשיתי את התהליך באופן עצמאי, ונעזרתי בה כדי לסלק מכשולים שהופיעו.
אני היום 7 חודשים בדרך. ישנה הרבה יותר טוב, מאד שבעה ומרוצה, עם אנרגיות, ועם 12 קילו פחות! שמחה ונהנית מהאוכל שאני אוכלת, מרשה לעצמי להיות יצירתית ולבשל לעצמי ולסובבים אוכל בריא יותר. התזונה הפכה למשהו טבעי בחיים שלי, גם ביומיום וגם בחופשות. הכלים שטלי נתנה לי עזרו לי לחיות באופן בריא וטבעי.
אם את סובלת מתסמיני גיל המעבר, עליה בסוכר, שינה גרועה, הורמונים משתוללים, התזונה הזאת היא מהפיכה בגוף ובנפש. וכדי לעשות את המעבר אין טובה יותר מטלי שתלך איתך יד ביד, תנסוך בך את הביטחון להיות "עצמאית בשטח" ולעשות את הדרך בעצמך, ולהצליח!

 

 

מעוניינים לקבל למייל את המאמר הבא שאפרסם?
מלאו את הטופס ותהנו מהקריאה:

סיפורי הצלחה

מאמרים נוספים

מרק לסוכרתיים

מרקים לסוכרתיים ולירידה במשקל

אין כמו מרק חם ומנחם ביום חורפי, אך עבור סוכרתיים, חשוב להקדיש תשומת לב מיוחדת לבחירת המרכיבים. מרק שאינו מורכב כהלכה עלול להפוך למוקש תזונתי

אלולוז ממתיק לסוכרתיים

אלולוז – הממתיק הכי טוב לסוכרתיים

האם אלולוז הוא הממתיק הכי טוב לסוכרתיים? מה היתרון של הממתיק הזה לחולי סוכרת וכיצד אלולוז יכול להועיל לבריאות המטאבולית שלך?  האם סוכרתיים יכולים להשתמש

עייפות וסוכרת – פתרון טבעי

 סוכרת היא מצב כרוני המשפיע על מיליוני אנשים ברחבי העולם ואחד התסמינים השכיחים והמתישים שלה הוא עייפות. עייפות בסוכרת עלולה להיות חוויה מתמשכת למדי המקשה

צום לסירוגין לסוכרתיים

הגישה המסורתית לטיפול בסוכרת לא מצליחה! כולם מחפשים ריפוי ולא רוצים "לנהל את המחלה". אנשים רוצים להיות בריאים יותר, להרגיש טוב יותר, לאזן סוכר, לאזן

מתי הכי טוב לאכול כדי לרדת במשקל

מתי הכי טוב לאכול כדי לרדת במשקל

 דפוסי האכילה שלנו בעשורים האחרונים השתנו באופן משמעותי ויש להם חלק גדול במגפת ההשמנה והסוכרת. אחד משלושת השינויים העיקריים בהרגלי התזונה שלנו הוא זמן האכילה.

 תוכן האתר נועד לספק מידע כללי בלבד ואינו בא להחליף ייעוץ מקצועי או להכשיר מטפלים. אין להסתמך על המידע באתר כעל מקור בלעדי, או כתחליף לייעוץ, טיפול, אבחון, השגחה וחוות דעת של רופא מוסמך. מתן אמון בלתי מסויג בתוכן כלשהוא באתר הוא סיכון שכולו של הגולש ובאחריותו. כמקובל בתחום הרפואה המשלימה, התאמת טיפול נעשית באופן אינדווידואלי וספציפי לכל אדם, כל מקרה לגופו, לכן יש להתייחס אל התכנים באתר בזהירות ואין להסתמך עליהם.
חלק מהמידע הינו בגדר דעה אישית של הכותבת בלבד ואינו מתיימר להתאים לכל אדם. השימוש והצפייה באתר הינם באחריות הגולש בלבד ואין לראות במידע המופיע באתר משום הבטחה לתוצאה כלשהי ו/או אחריות או חובות כלשהם של הכותבת לכל נזק ישיר ו/או עקיף העלול להיגרם כתוצאה משימוש לא מוסמך במידע זה. 

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן