1. משפר תפקודי כבד- מכיל גלוטתיון שהוא נוגד חמצון ועוזר לסילוק רעלים מהגוף.
2. אשלגן – מקור מצוין לאשלגן המסייע להורדת לחץ דם.
3. שומר על העור – מכיל ליקופן ברמה גבוהה שהוא מגן מפני נזקי הרדיקאלים החופשיים מומלץ למי שרוצה לשמור על העור שלו.
4. מפחית דלקתיות בגוף.
5. משתן – מנקה דלקות במערכת הכליות.
6. עצירות – מסייע לעצירות ולא משלשל.
7. בסיסי – פרי בסיסי מאוד העוזר לשמור על איזון חומציות ובסיסיות בדם.
8. כמות גבוהה של סיבים תזונתיים העוזרים לשמור על מעיים נקיים ותחושת שובע לאורך זמן.
** קליפת האבטיח עשירה מאוד בציטרולין, שהיא חומצת אמינו חשובה, החיונית לבריאות השרירים ומפחיתה תחושות חרדה, הכינו מיץ אבטיח עם הקליפה ותהנו מכל היתרונות שלה.
** מומלץ להחליף ארוחת בוקר או ארוחת ערב אחת בשבוע (אפשר גם פעמיים בשבוע) באבטיח!
מתכון למיץ אבטיח:
1. חותכים את האבטיח לקוביות גדולות (עם כמה שיותר מהחלק הלבן).
2. מכניסים לתוך הבלנדר.
3. מערבלים עד שרואים שנוצר מיץ.
4. מוזגים לכוס גדולה ונהנים.
5. לבריאות!
חולי סוכרת וטרום סוכרת שימו לב שאבטיח עשיר גם בסוכרים לכן מומלץ לאכול אותו עם אגוזים, שקדים או ירקות העוזרים לסוכר להיספג לאט יותר בזרם הדם. (ולא להגזים)
האמור לעיל מהווה מידע כללי בלבד ואינו מהווה בשום אופן ייעוץ רפואי או ייעוץ מקצועי כלשהם, תחליף לייעוץ כאמור או המלצה אישית כלשהי אשר יכולה להינתן רק לאחר פגישת ייעוץ אישית, ואין בהם כדי ליצור יחסי מטפל-מטופל. על כן כל הסתמכות על האמור לעיל הינה באחריותך בלבד.