מאז תחילת המאה ה- 20 מכירים הרופאים בקשר שבין איזון PH למחלות.
מחקרים בתחום הרפואה הראו שכדי לשמור על בריאות הגוף, ערך ה- PH בדם
צריך להיות מעט בסיסי: בין 7.34 ל- 7.45
למה הכוונה חומצי–בסיסי?
באומרנו חומצי–בסיסי אנחנו מתכוונים לתגובה שתתקבל לאחר פירוק המזון והריאקציה שלה עם נוזלי הגוף. (אין הכוונה לחומצה בקיבה).
פרט לחומצת הקיבה שואפים נוזלי הגוף להיות במצב ניטרלי בסיסי, שהוא המצב הנכון לנו לתפקוד אופטימלי.
מצב חומצי מפחית את תפקוד האיברים ועל כן מקדם מחלות כרוניות.
הצטברות של חומציות בגוף גורמת לאיבוד של תרכובות מינרלים להן זקוק הגוף.
מה יקבע אם המזון שלי חומצי או בסיסי?
מה שיקבע אם מזון הוא חומצי או בסיסי הם המינרלים המצויים במזון.
מינרלים שיגרמו לריאקציות בסיסיות הם: סידן, אשלגן, נתרן ומגנזיום.
מינרלים שיגרמו לריאקציות חומציות הם: זרחן וגופרית.
כלומר, ככל שהמזון שלנו מכיל יותר מינרלים בסיסיים כך תגובתו תהייה בסיסית יותר וככל שהוא מכיל יותר מינרלים חומציים כך תגובתו תהייה חומצית יותר.
כיום בגלל דפוסי התזונה שלנו אנו צורכים יותר מידי מזונות חומציים אשר יוצרים חומציות יתר
כשהתזונה הופכת את סביבת הגוף לחומצית יותר ויותר, יודע הגוף שלנו להגן על עצמו באמצעות מנגנונים פנימיים, הוא מנסה לשמור על איזון תמידי של ה- PH בדם ובדרך הוא גורם לאיבוד של מינרלים יקרים מאוד.
להלן כמה דוגמאות לניסיון של הגוף לפצות על סביבה חומצית מידי
- אוסתאופורוזיס – בחלק מהמקרים נגרם בגלל איבוד סידן בשתן ופירוק עצמות.
- אבנים בכליות – סיכון מוגבר.
- בעיות עיכול – נגרמות בעקבות הפרת איזון חיידקי המעיים.
- נטייה ללחץ דם – איבוד מאגרי אשלגן ומגנזיום.
- מחלות חניכיים וריקבון שיניים – חומציות מוגברת בפה וחוסר איזון בחיידקי הפה.
- פגיעה באיברי ניקוי הגוף בניהם הכבד – עלול לגרום להצטברות רעלים.
- עייפות– פגיעה ביכולת ייצור אנרגיה בתא.
- החלשות של מערכת החיסון– הגוף נחלש ויכולתו להילחם בחיידקים ווירוסים פוחתת.
- מצע פורה לדלקות בגוף
אז מיהם המזונות החומציים שיש להמעיט באכילתם:
חלבונים מהחי: מוצרי חלב, ביצים, מזונות עובדים, סוכר ,קפה, אבקת קקאו, קולה, קמח לבן, דגנים וקטניות – בעלי חומציות נמוכה
ומיהם המזונות הבסיסיים שמומלץ להכניס לתפריט היומי:
לימון- למרות שטעמו חמוץ נחשב הלימון לבסיסי ביותר, יש לו 58.3 מ"מ אשלגן, 3.3 מ"ג סידן ו-2.8 מ"ג מגנזיום!!
פירות (למעט תפוזים), ירקות (למעט עגבניה), אורז פרא, אבטיח, אצות, בטטה, בצל, גרעיני דלעת ,דלעת, דובדבנים, קשיו, חסה, כרוב ועוד …
אז למה אתם מחכים?
רוצים לדעת מה מצבכם?
רוצים לדעת אם אתם חומציים או בסיסיים?
לכו למדוד את רמת ה- PH של השתן שלכם!
קנו נייר לקמוס לבדיקת PH בעל סולם ערכים, הרטיבו אותו בשתן הראשון של הבוקר וראו מה התוצאה.
- PH נמדד בסולם של 0 עד 14
- הערך 7 הוא ניטרלי
- ערך נמוך מ- 7 נחשב חומצי
- ערך גבוה מ- 7 נחשב בסיסי
מה לעשות אם התוצאה חומצית?
אם התוצאה חומצית זה סימן שעליכם לשנות את התפריט שלכם!
הצעד הבא שלך לבריאות טובה
אהבת ? יש אנשים בסביבתך שסובלים מאחת הבעיות המוזכרות במאמר? שתפו אותם והם יודו לך. רוצה לקבל ממני עוד הרבה טיפים מועילים, עצות שוות וגם הדרכה מעשית לאיזון סוכר בדם? הירשמו לניוזלטר וקבלו עדכונים שוטפים.