כמה עובדות מהירות
- הדבש מורכב בעיקר ממים ושני סוכרים: פרוקטוז וגלוקוז.
- לדבש יש יותר קלוריות מאשר לסוכר, אבל הוא גם מתוק יותר, המתיקות שלו הנה פי 3 מסוכר לבן.
- הדבש נחשב לממתיק הטבעי ביותר.
- הדבש מהווה מקור אנרגטי מהיר והגלוקוז שבו נספג במעיים תוך 20 דק'.
- הדבש הנו בעל מוניטין בריא יותר, אבל דבש אינו נחשב למזון בריאות, כמות הוויטמינים והמינרלים בדבש נמוכה מאוד והוא משמש כמקור סוכרי בלבד.
- אכילת יתר של דבש עלולה לגרום לעלייה רבה של האינסולין ורצוי להימנע מכך, בעיקר לחולי סוכרת וטרום סוכרת.
- אז אם אתם רוצים להמתיק משקה או עוגה עם דבש שימו לב שהכמות צריכה להיות כ- 1/3 מכמות הסוכר הרגילה ואם המתיקות לא חזקה לכם מספיק, עדיף לבחור בסוכר.
איך אכילה של 1-2 כפיות דבש ליום יכולה לעזור?
- לסובלים מנדודי שינה – 1-2 כפיות דבש כשעתיים לפני השינה תשרה שינה טובה יותר.
- טיפול בשיעול– 1/2 כפית עד 2 כפיות לפני השינה. מחקרים מראים כי לדבש יש יעילות גבוהה יותר בהפחתת שיעול מאשר לתרופות לדיכוי שיעול.
- שיפור מצב רוח– טיפול יעיל במצבים דיכאוניים, יעילה מאוד לבני גיל הזהב.
- עצירות – לדבש יש תכונה משלשלת קלה, אכילה של 2-3 כפיות ביום מונעת עצירות.
- כאבי ראש ומיגרנות– אכילה של 4-6 כפיות ליום מקלה על הכאבים.
- שימוש קוסמטי – מריחת דבש על עור הפנים למשך 30 דקות משפרת את החיוניות שלו.
- ריפוי פצעים- לדבש יש תכונות אנטי בקטריאליות והוא עוזר לריפוי פצעים כיבים וכוויות, ברפואה משתמשים בו לחולי סוכרת הסובלים מפצעים ברגליים.