סוכרתיים רבים ובעלי עודף משקל הרוצים להפחית ממשקלם ולאזן את רמות הסוכר אוכלים פריכיות.
(לקטגוריה הזו אני מכניסה גם חלק מסוגי הקרקרים).
הפריכיות כבר מזמן הפכו למוצר "דיאטטי" המומלץ כמעט בכל תפריט, למי שרוצה לרדת במשקל.
- פריכיות בבוקר עם קצת קוטג'
- פריכיות אחה"צ עם גבינה
- ואפילו פריכיות עם קצת ריבה
אז מה הבעיה עם הפריכיות? מדוע הן לא טובות לאיזון הסוכר ולא תורמות לירידה במשקל?
פריכיות אורז הן למעשה אורז שעבר תהליך עיבוד.
אורז הוא דגן.
ודגן הוא פחמימה לכל דבר.
הפחמימה כפי שאתם כבר יודעים, היא זו שמעלה את רמת הסוכר בדם הכי גבוה והכי מהר.
כשאנחנו אוכלים פחמימה, מתפרק המזון במעיים ומיד מופרש לדם סוכר.
בעקבות כך מופרש אינסולין שמטרתו להוריד את רמת הסוכר בדם ולהכניס את הסוכר לתא (לניצול אנרגטי).
עד פה נשמע טוב…אבל סוכרתיים, טרום סוכרתיים ובעלי עודף משקל, צריכים לדעת
שעליה של רמת האינסולין בתדירות גבוהה גורמת ל- 2 דברים:
- מגבירה את תנגודת הגוף לאינסולין מה שלאורך זמן גורם למחלת הסוכרת.
- אינסולין הוא הורמון "השמנה" הוא זה שמאותת לגוף לאגור שומן, כך שבכל פעם שהוא יעלה אתם רק תרצו לאכול עוד ועוד ללא קשר לכח הרצון שלכם! ולכן כל כך חשוב לשמור על רמה נמוכה שלו.
מסקנה: הוציאו את הפריכיות וכל סוגי הקרקרים מהתפריט ואיכלו אוכל אמיתי!
מה זה אוכל אמיתי?
ביצים, גבינות, בשר, דגים, שמן זית, חמאה, שמן קוקוס אגוזים וזרעים, אבוקדו ועוד..
אם אתם מחפשים פתרונות לאיזון סוכר בדם ולירידה במשקל ללא פריכיות J
מוזמנים ליצור עמי קשר ותיווכחו שזה אפשרי.
נייד 0507499980
בריאות שלמה ,
האמור לעיל מהווה מידע כללי בלבד ואינו מהווה בשום אופן ייעוץ רפואי או ייעוץ מקצועי כלשהם, תחליף לייעוץ כאמור או המלצה אישית כלשהי אשר יכולה להינתן רק לאחר פגישת ייעוץ אישית, ואין בהם כדי ליצור יחסי מטפל-מטופל. על כן כל הסתמכות על האמור לעיל הינה באחריותך בלבד.