
אחרי 10 שנים של כבד שומני...המצב שלי החריף!
הגעתי לטלי דרך אמא של חברה טובה, שטיפלה באיזון הסוכר בגוף וכשראיתי במשך הזמן שיפור משמעותי בירידה במשקל, באנרגיה ובכלל בתחושה הכללית, אמרתי לעצמי שאני חייב פשוט לנסות.
סבלתי מכבד שומני.
מסתבר שהתופעה הייתה קיימת אצלי כבר כמעט 10 שנים אבל בשנתיים האחרונות סבלתי מכאבי בטן ותחושת חולשה כללית ובאמצעות בדיקות דם ואולטראסאונד גיליתי שהמצב החריף.
הרופאים הזהירו אותי שזה עוד לא מצב קיצוני אבל מחייב טיפול והמליצו לי לאכול מעט פחמימות ולהתחיל לעשות ספורט.
הלכתי לייעוץ עם דיאטנית בקופה אבל היא אמרה לי ״פשוט לאכול יותר בריא ויהיה בסדר״..
כמובן שזה ברור, אבל לא ידעתי מאיפה להתחיל ומה הסיכוי שאני מוותר על לחם שהוא הבסיס שלי לכל ארוחה?
הכאבים הפריעו לי מאוד והרגשתי לחץ בצדדים.
הגעתי נחוש לטיפול! חיכיתי לשינוי הזה הרבה זמן.
כבר אחרי הפגישה הראשונה הכל השתנה, הבנתי שכל מה שחשבתי שאני יודע על תזונה בכלל לא נכון.
במיוחד אחרי טיפול ארוך אצל דיאטנית שכל הגישה שלה היתה הפוכה ממה שטלי אמרה לי
ובעיקר מה אכלתי היו מוצרי דיאט ולחם שחור.
בתחילת התהליך היה לי קל, כי אכלתי את כל המצרכים הבסיסים שאני אוהב.
אחרי שבוע וחצי התחלתי לחוש בתחושת דאון לא מוסברת ובאותו יום הגיעה הודעה מטלי בסגנון של: ״אל תתרגש מהדאון הזה, זה בגלל ההורדה של הפחמימות והסוכרים מהתפריט״.
הייתה לי תחושת הקלה ופתאום הבנתי שאני בסוג של גמילה.
הטיפול עזר לי מאוד לעשות סדר בבלגן של האפשרויות
להיות בשליטה על מה אני אוכל
ומתי אני אוכל
ובעיקר כמו שטלי כל הזמן אמרה לי מהפגישה הראשונה ״להקשיב לגוף שלי״.
המפגשים עם טלי היו תמיד בחיוך, באווירה טובה ותמיכה גדולה בכל צעד וצעד שעשיתי במהלך הטיפול.
היו לא מעט פעמים שהייתי במשבר בעיקר בגלל שאני נמצא הרבה בעבודה בחו״ל, ואיכשהו תמיד הגיעה הודעת ״מה שלומך?״
שגרמה לי להתפקס וישר התוודאתי על כל הרגעים הטובים והקשים.
התשובה לרוב הייתה "שגם 80% זה מעולה" ועוד הרבה הסברים ועידודים שגרמו לי להבין שאני לא בעונש של דיאטה, אני בשינוי אורך חיים וטלי היתה המלווה שלי לדרך הזו במשך כל התקופה של ההפנמה וההסתגלות.
אני ממליץ מאוד על הטיפול, בין אם מצבם הבריאותי ירוד לבין מי שרוצה שינוי קל בחייו כדי להרגיש יותר טוב, כדי להכניס הרבה יותר מודעות להרגלי אכילה ולשיפור המצב הבריאותי של כל אחד.
הליווי של טלי והדרך שלה מעודדת למודעות הרבה יותר גדולה והבנה שיש המון מאכלים שכדאי להימנע ולצמצם ועדיין אפשר להינות מארוחות מלאות ומזינות.
ניראל יגר, רמת גן.
