איך להוריד את הסוכר בעזרת שומן בתפריט
להוריד את הסוכר בדם בעזרת שומן

איך להוריד את הסוכר בעזרת שומן בתפריט

להוריד את הסוכר בדם בעזרת שומן

לאכול שומן ולהוריד את הסוכר בדם. שנים רבות אמרו לנו להימנע משומן, אמרו לנו ששומן משמין. ששומן סותם את העורקים. האם כל זה באמת נכון?

שנים רבות אומרים לנו להימנע משומן מהסיבות האלה:

  • כי השומן משמין.
  • כי השומן סותם לנו את העורקים.
  • כי השומן גורם לנו להתקפי לב.
  • כי השומן יגרום לנו לכולסטרול גבוה.
  • אם נאכל שומנים יעלו גם השומנים בדם – הטריגליצרידים.
  • שחשוב לצרוך מוצרים "דלי שומן".
ועשינו את מה שאמרו לנו . אבל הסוכר בדם גבוה והמשקל גם.

אם השומן הוא שמשמין אותנו כל כך. 

והורדנו את רוב השומנים מהתפריט שלנו אז מדוע העולם הופך להיות יותר ויותר שמן?

איך זה שלאדם שכמעט ולא אוכל שומן ומקפיד על מוצרים דלי שומן יש "כבד שומני"?

ומדוע אנשים שלא אוכלים חמאה, גבינה עם אחוזי שומן גבוהים ואבוקדו לא מצליחים להוריד במשקל?

ואיך זה שפתאום כולם הפכו להיות טרום סוכרתיים?

אז מהי הסיבה העיקרית לסוכר גבוה בדם ולעודף משקל אם לא השומן?

הפחמימות! 

בואו ננסה להבין את זה לעומק..

התפריט שלנו מורכב מפחמימות, חלבונים ושומנים.

הורדת מרכיב אחד מהתזונה בצורה משמעותית בהכרח יגרור עליה של מרכיב אחר.

וכך קרה שהנחיות תזונתיות בשנות ה- 70', להוריד את כמות השומן במזון גררה עליה דרמטית בצריכת הפחמימות!

אורז, פסטה, קוסקוס, לחם, תפוחי אדמה, חיטה, ירקות, פירות, כוסמין, כוסמת, קינואה, חטיפי אנרגיה, שתיה מוגזת, עוגות, עוגיות ועוד ועוד …(חלק מהפחמימות למשל ירקות חשובות לתפריט היומי ומספקות ויטמינים ומינרלים)

60% – 70% מהתפריט היום בעולם המערבי ואף יותר אצל חלק מהאנשים הוא פחמימות.

למה כל כך גרוע להוריד שומנים ולאכול יותר פחמימות?

כשאנחנו אוכלים פחמימה – הפחמימה מתפרקת לסוכר שנכנס לזרם הדם.

בתגובה – מופרש אינסולין מהלבלב שתפקידו להכניס את הסוכר לתאים. עד פה הכל טוב.

אבל מה קורה כשצורכים יותר מידי פחמימות?

הגוף אוגר את האנרגיה הזו תחילה בכבד וכשכבר אין מקום בכבד הוא הופך אותו לשומן.

התהליכים הללו גורמים להתפתחות של תנגודת אינסולין , אשר אחראית היום למחלות כרוניות רבות כגון:

סוכרת, שחלות פוליציסטיות, עודף משקל וכבד שומני. (מחקרים חדשים גם מראים קשר לאלצהיימר וסרטן).

מה הפתרון לסוכרת ועודף משקל?

להפחית פחמימות ולעלות את רמת השומן במזון!

השומן עוזר לנו לשמור על תחושת שובע לאורך זמן ומעלה במעט מאוד את רמת האינסולין.

קרדיולוגים מודים היום שהם טעו והשומן אינו הסיבה לטרשת עורקים, אלא כמויות הסוכר.

דוגמא לשומנים טובים מהצומח במזון: שמן זית, אבוקדו, אגוזים וזרעים.

רוצים להוריד את רמות הסוכר בדם ולרדת במשקל?

אם נמאס לכם לחפש בארונות אחרי משהו מתוק למרות שסיימתם עכשיו ארוחה.

אם אתם מרגישים כבדים, עייפים וחסרי חיוניות. 

בואו להתייעץ איתי כיצד לשנות את התפריט ולעבור לתזונה מבריאה.
תזונה שתעזור לכם לשמור על ערכי סוכר נמוכים בדם ולרדת במשקל.
תזונה שתיתן לכם חיונית ושובע לאורך זמן.
וכל זה מבלי להתאמץ!

צרו קשר עוד היום ומבטיחה לכם שזה יהיה יותר פשוט ממה שאתם חושבים! 

נייד – 0507499980 או מלאו את הפרטים ואחזור אליכם.

התחברת למה שקראת?
אני שולחת פעמיים בחודש בקבוצת הוואטסאפ שלי תובנות, טיפים ומאמרים שיכולים לעזור לעשות סדר – בגוף, בראש ובדרך.
הקבוצה שקטה (רק אני כותבת בה), בלי חפירות – אבל עם ערך שלא כדאי לפספס.
להצטרפות לקבוצת – יש דרך אחרת
https://chat.whatsapp.com/BWM9VLzSPGW9CQJPgZUS23?mode=ac_t

מעוניינים לקבל למייל את המאמר הבא שאפרסם?
מלאו את הטופס ותהנו מהקריאה:

סיפורי הצלחה

מאמרים נוספים

מרק לסוכרתיים

מרקים לסוכרתיים ולירידה במשקל

אין כמו מרק חם ומנחם ביום חורפי, אך עבור סוכרתיים, חשוב להקדיש תשומת לב מיוחדת לבחירת המרכיבים. מרק שאינו מורכב כהלכה עלול להפוך למוקש תזונתי

 תוכן האתר נועד לספק מידע כללי בלבד ואינו בא להחליף ייעוץ מקצועי או להכשיר מטפלים. אין להסתמך על המידע באתר כעל מקור בלעדי, או כתחליף לייעוץ, טיפול, אבחון, השגחה וחוות דעת של רופא מוסמך. מתן אמון בלתי מסויג בתוכן כלשהוא באתר הוא סיכון שכולו של הגולש ובאחריותו. כמקובל בתחום הרפואה המשלימה, התאמת טיפול נעשית באופן אינדווידואלי וספציפי לכל אדם, כל מקרה לגופו, לכן יש להתייחס אל התכנים באתר בזהירות ואין להסתמך עליהם.
חלק מהמידע הינו בגדר דעה אישית של הכותבת בלבד ואינו מתיימר להתאים לכל אדם. השימוש והצפייה באתר הינם באחריות הגולש בלבד ואין לראות במידע המופיע באתר משום הבטחה לתוצאה כלשהי ו/או אחריות או חובות כלשהם של הכותבת לכל נזק ישיר ו/או עקיף העלול להיגרם כתוצאה משימוש לא מוסמך במידע זה. 

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן