גם לכם קשה בלי אורז בארוחה? הורדת פחמימות מהתפריט נראית לרבים כמעט בלתי אפשרית בגלל אותה "תוספת" לארוחה העיקרית. אבל מי שמתמודד עם סוכר גבוה בין אם הוא סוכרתי, טרום סוכרתי או סובל מעודף משקל, חייב להחליף את האורז הנה כמה רעיונות לשינוי.
ירקות הן פחמימות
אז למי שלא יודע ירקות הן גם פחמימות (תוכלו לקרוא בפירוט מאמר שכתבתי על זה) , רק שהן פחמימות שמיטיבות עם הגוף ולא מעלות את רמת הסוכר בדם כמו פתיתים ותפוחי אדמה.
תוספות דלות פחמימה
- הכרובית – המלכה של הירקות מבחינתי, משביעה מאוד, קלה להכנה ויש אינספור מתכונים ווריאציות שאפשר לאכול אותה.
-
- כרובית שלמה בתנור – אני מבשלת אותה קודם קצת במים עד שאפשר להעביר סכין בתוכה ומשם מעבירה לתנור לעוד רבע שעה שתקבל צבע קצת שחום וטעם קריספי.
- קציצות כרובית.
- סלט טאבולה מכרובית.
- פיצה על בסיס כרובית (זה דורש קצת יותר הכנה).
- פירה מכרובית.
הכרובית ללא ספק מהווה קרש קפיצה מצוין לכל מי שרוצה להיגמל מאורז ופסטה ורוצה להכניס תוספת יותר מיטבה עם רמות הסוכר בדם.
למי שממש בעניין של כרובית ממליצה מאוד על ספר הכרובית של עז תלם, (כן, ספר שלם עם מתכונים נפלאים והכל רק עם כרובית) בספר יש המון רעיונות ושיטות בישול קלות ומהירות. ויש לו גם בלוג מאוד מעשיר ומעוררת יצירתיות.
2. שעועית ירוקה – הטריה עדיפה בעיניי, אבל בהחלט גם הקפואה טובה, את הטרייה אני חולטת 5 דק' במים רותחים ואח"כ מעבירה למחבת עם חמאה, מלח פלפל והמון שום, מקפיצה קצת וזה יוצא אליפות!
3. פטריות – פטריות הן הכי כיפיות וקלות להכנה, לוקח מעט מאוד זמן להכין אותן, אם תמדדו זמן מול הפסטה או האורז תראו שאני צודקת 🙂
מה עושים איתן? אפשר להקפיץ עם שמן זית או שמן קוקוס או חמאה להוסיף שום ותבלינים וישר להגיש לצלחת- זו התוספת הכי מהירה שיש בנוסף, אפשר לשלב אותן בחביתה, פשטידות נהדרות בשילוב גבינות ועשבי תיבול ואפשר למלא אותן עם בשר.
הפטריות ידועות כמחזקות מאוד את הגוף ומאזנות אותו במצבים של עודף או חוסר. הן נחשבות סופר פוד ומכילות חלבון, מינרלים, ויטמיני B ונוגדי חימצון .הן ידועות גם כמאזנות רמות סוכר וכולסטרול בדם.
4. אנטי פסטי – רק להוסיף שמן זית, מלח, פלפל ולתנור…
חצילים בתנור או על האש, ברוקולי. כרובית. כרוב.
5. קייל/ מנגולד/ תרד – אחד מהם או שלושתם ביחד – קוצצים דק משם למחבת, אפשר להקפיץ עם שמן קוקוס או חמאה או שמן זית בתוספת תבלינים וישר לצלחת.
6. כרוב קצוץ – חותכים את הכרוב לפרוסות דקות , מחממים מחבת עם אחד מהשמנים (שמן זית, קוקוס, חמאה), מוסיפים תבלינים לפי הטעם ותוך 5 דק' יש תוספת טעימה מאוד.
7. דלעת מאודה או מבושלת בתוספת טחינה מעל – 7 דק' הכנה!
8. פסטה קישואים – ניתן לחתוך את הקישואים בצורה דומה למקרוני (צריך מכשיר מיוחד) וביחד עם רוטב שמנת זו יכולה להיות תוספת נהדרת.