השבוע הגיעה אליי מטופלת ואמרה לי בקול נחרץ, בספטמבר אני לא יכולה לשמור על התפריט. כששאלתי אותה למה ענתה שהיא מארחת בחג את כל המשפחה. ביקשתי ממנה שתפתח את היומן ותראה לי מתי היא מארחת ואז היא הבינה שלמעשה מדובר על ערב אחד או שניים בכל החודש.
אבל היא לא היחידה שחושבת ככה. את ההסבר הזה על מדוע אי אפשר לשמור על התזונה במהלך החגים אני שומעת הרבה בתקופה האחרונה. הבעיה שזה לא רק בתקופה של החגים זה היה גם בקיץ, בחופש הגדול זה לפעמים בחודש ספציפי שיש בו עומס, זה כשיוצאים לסופשבוע קצר, כשיש יום הולדת וכו' וכו' הבנתם את הרעיון..
אבל אם תרדו לשורש הבעיה תראו שבדרך כלל מדובר בערב אחד של חגיגה או בארוחת חג או שתיים ולא בחודש שלם.
אז הגיע הזמן שנדבר על זה וניצור צורת חשיבה אחרת, סוג של אסטרטגיה.
להתמקד במה שכן אפשר לעשות במקום במה שאי אפשר
הרבה אנשים כשהם מתחילים שינוי הם מתמקדים בכל הדברים שאי אפשר לעשות, נלחצים מזה ושואלים: "אז מה נשאר לי לאכול ??" אבל כשאני מסתכלת על מה הם אכלו לפני כן הם די חזרו על אותו תפריט כל יום והדבר היחיד שאני מבקשת מהם הוא לנסות דברים חדשים, הבעיה שחדש זה מפחיד…
ארוחה מוגבלת בזמן
אפשר לשמור בחופשה עם ארוחה מוגבלת בזמן עם הפסקות . לפני שבוע התכתבתי עם מטופלת בחופשה ששהתה בפורטוגל ,ושאלתי איך הולך לה. היא ענתה את לא מאמינה, אני חושבת שאפילו ירדתי עוד במשקל, פעם ראשונה בחופשה שאני מרגישה קלילה.
אתם בטח רוצים לדעת מה היא עשתה, ובכן לא משהו מורכב ולא היא לא הביאה מהבית קופסאות טונה. היא פשוט שמרה על ארוחות בלי לנשנש. כן, רק העובדה שלא נשנשה בין הארוחות זה מה שהביא אותה להצלחה. ככה היא השיגה אינסולין נמוך ושיפור ברמות הסוכר בדם.
דפוס החזקה
להתמקד בתבנית ודרך קבועה. הרעיון ליצור תבנית שחוזרת על עצמה למשל בחודש של החגים לא אעשה צומות ארוכים ואקפיד על TRE . אחרי החופשה כדי לחזור לשיגרה אעשה צום שומן (מפורט בהמשך) וכשהגוף שלי יהיה מוכן אחזור לצום ארוך יותר.
תמרון
בימים של שיגרה אתם לרוב מתוכננים. יודעים מתי תצאו להפסקת צהריים, מתי תגיעו הביתה וכד'. בחופשה הכל משתנה וכל הלוז נראה אחרת לגמרי ולא תמיד צפוי, מה שחשוב הוא ללמוד לתמרן בתוך אי הסדר הזה, לא להיבהל מהעובדה שיש החלטות רבות שצריך לקבל תוך כדי תנועה ולא לוותר על הדרך בגלל התמרון הנדרש.
תכננו את הפיתויים
בתקופת החגים הפיתויים גדולים, שפע קינוחים על השולחן, מפגשים חברתיים עם הרבה אוכל והבעיה העיקרית היא ההתמודדות עם כל זה. ההצעה שלי: תפתחו יומנים, תסתכלו טוב טוב בלוח השנה ותסמנו את אותן ארוחות בעייתיות בצבע אחד ואת כל שאר הימים שבהם אין ארוחות בצבע אחר. עכשיו תוכלו לראות בבירור מה יש יותר. על הימים האלה שאין בהם ארוחות גדולות תתחייבו לאכול טוב. כשחושבים על ספטמבר כחודש רצוף בחגים ואירועים זה מעמיס על המוח והוא ישר נופל למחשבה של "הכל או כלום". אבל, במבט חטוף על היומן תראו שיש לא מעט ימים בהם אתם יכולים לשמור על תזונה נכונה. כך מתוך המחשבה הזו כשלא תהיו עסוקים בכל רגע לקבל החלטות, לבחור ולהתבאס מהבחירה תרגישו חופשיים יותר וגמישים.
תכנית התאוששות
כשאוכלים הרבה פחמימות והאינסולין עולה, קשה מיד אחרי לחזור לשגרה ללא פחמימות ולא יעזור כמה שתרצו. הסיבה היא שהרעב והחשקים מקורם באיזון הורמונלי. פה יכולה מאוד לעזור תכנית התאוששות שתעזור להוריד את האינסולין.
התכנית נקראת צום שומן והרעיון שלה הוא תפריט מונוטוני המכיל בעיקר מזונות שומניים כמו אבוקדו, זיתים, קוקוס, דגים שומנים ועלים ירוקים. אכילה של מזונות אלה למשך כמה ימים תוריד את החשקים ותעזור לכם לחזור לשיגרה.
ואם בכל זאת תעברו תקופה קשה מוזמנים לסדנה שלי שתיפתח מיד אחרי החגים . פרטים בהמשך .
שנה טובה והמון בריאות ,
טלי