חולי סוכרת מסוג 2 אשר מבצעים פעילות גופנית מתונה עד גבוהה עשויים להפחית עד שליש את הסיכון לתמותה. כך עולה מנתונים שהתפרסמו ב- 29.09.20 בכנס השנתי הווירטואלי של האיגוד האירופי לחקר סוכרת. כנס ה-EASD (European Association for the Study of Diabetes).
המחקר
החוקרים אספו נתונים אודות 4,859 חולים משני מאגרי נתונים מהמדינה במטרה לבחון את ההשפעה של פעילות גופנית על הסיכון לתמותה בחולים עם סוכרת מסוג 2.
הממצאים
בקרב חולים שהתאמנו בדרגה גבוהה יותר הסיכון לתמותה מכל-סיבה היה נמוך יותר משמעותית, בהשוואה לאלו שלא הקפידו על פעילות גופנית.יחס הסיכון לתמותה מכל-סיבה עמד על 0.75 באלו שהקפידו על פעילות מתונה ועל 0.68 באלו שהקפידו על פעילות גופנית מאומצת יותר.
רכיבה על אופניים
במחקר נפרד, Mathias Ried-Larsen, MSc, PhD, ראש הקבוצה במרכז לחקר פעילות גופנית, Rigshospitalet, קופנהגן, ושותפיו מצאו כי רכיבה על אופניים לוותה בירידה של 25% -31% בסיכון למוות מכל הסיבות בהשוואה לאלו שלא רכבו על אופניים.
בקרב אלו שדיווחו על רכיבה במשך עד שעה בשבוע – נרשמה ירידה של 25% בסיכון לתמותה מכל-סיבה, בהשוואה לאלו שלא רכבו כלל על אופניים.
הירידה הגדולה ביותר (31%) בשיעורי התמותה מכל-סיבה תועדה באלו שרכבו 2.5-5 שעות בשבוע.
רכיבה של 1-2.5 שעות, או למעלה מ-5 שעות בשבוע, לוותה בירידה של 23% ו-24% בסיכון היחסי לתמותה.
מסקנה
מבוגרים עם סוכרת מסוג 2 צריכים להפחית את זמן הישיבה ולבצע אימוני התעמלות אירוביים כדי לסייע בשיפור התוצאות הבריאותיות הגליקמיות והכלליות שלהם.
אולי יעניין אותך גם: איזו פעילות גופנית הכי מתאימה לסוכרתיים