9 דברים שלא ידעתם על צום לסירוגין וסוכרת
Intermittent fasting diet

9 דברים שלא ידעתם על צום לסירוגין וסוכרת

9 עובדות על צום

  1. צום הוא אחד ממסורות הריפוי העתיקות והנפוצות ביותר בעולם.
  2. היפוקרטס השתמש רבות בצום ובחומץ תפוחים לטיפול בחולים שהגיעו אליו ואמר: "לאכול כאשר אתה חולה, הוא להאכיל את המחלה שלך".
  3. כשאתם חולים הדבר האחרון שבא לכם לעשות הוא לאכול נכון?  צום הנו אינסטינקט פנימי שיש לנו ולבעלי החיים כשמשהו בגוף אינו כשורה.
  4. צום וסוכרת– רוב הדיאטות לאיזון סוכר, מכתיבות לנו לאכול מזונות שלא יעלו את רמת הסוכר בדם באופן מהיר, אבל זה רק חלק מהפתרון, כיוון שהן לא מתייחסות לנושא העמידות לאינסולין. צום הוא הדרך להפחית את העמידות לאינסולין וכך לרדת במשקל ולשמור על סוכר מאוזן.
  5. במושגים רוחניים ודתיים הצום נחשב למנקה רוחני ואנרגטי והוא שזור בתרבויות ודתות רבות.
  6. הצום הוא חינמי! לא צריך לקנות תוספים יקרים, לא צריך לבשל או לרחוץ כלים. (אולי בגלל זה הרופאים לא ממש מקדמים אותו?)
  7. בצום, שלא כמו בדיאטת דלת קלוריות הגוף משחרר אדרנלין וישנה תחושה של רמת אנרגיה מוגברת.
  8. צום משפר את בריאות המוח.
  9. מיתוסים בנושא צום- צום מאוד מסוכן ולא בריא, צום גורם לך לאבד רקמת שריר, צום יגרום לך לאכול אחריו הרבה יותר, המוח חייב כל הזמן גלוקוז זמין ובצום זה לא קורה, צום מכניס את הגוף לסטרס ועוד… זכרו! גוף האדם בנוי לשרוד צום הוא לא בנוי לשרוד אכילה בלתי פוסקת.

  מה קורה לגוף בזמן צום?

הגוף שלנו זקוק כל הזמן לאנרגיה ואת המקורות הוא מקבל מהמזון, במידה ולא נכנס לגוף מזון פונה הגוף למאגרים. כלומר ישנה היררכיה בצריכת האנרגיה, הגוף משתמש קודם כל בגלוקוז זמין, אח"כ פונה למאגרי הגליקוגן בכבד ולבסוף מפרק שומן מהמחסנים.

וגם לכיוון ההפוך, אגירת האנרגיה מתבצעת בכמה שלבים, בזמן אכילה הגוף סופג גלוקוז (בעזרת הורמון האינסולין שעולה וסופג אותו ברקמת השריר או מוח) ואת העודפים אוגר בכבד בצורת גליקוגן, מאגרי הגליקוגן מוגבלים וכשהם מתמלאים עובר הגוף לאחסון לטווח ארוך לאגירה בצורת שומן, אגירה זו אינה מוגבלת והגוף יכול לאחסון כמויות שומן אדירות.

לגוף יש יכולת לווסת את צריכה והוצאת אנרגיה מהמאגרים באופן שוטף, זהו מנגנון פיזיולוגי טבעי שעוזר לאדם להתמודד עם תקופות בהן זמינות המזון נמוכה.

ומה קורה כשלא נכנס מזון?

בזמן צום, כשלא נכנס מזון, רמות האינסולין בדם יורדות, הגוף הזקוק לגלוקוז, מפרק גליקוגן והופך אותו לגלוקוז זמין בתהליך שנקרא גלוקונאוגנזה. בדר"כ מאגרי הגליקוגן מספיקים לכ- 24 שעות עד יומיים. לאחר יומיים של צום כשמאגרי הגליקוגן יתכלו יעבור הגוף להפיק אנרגיה מהשומן בגוף.

צום עוזר לחולי סוכרת

מחלת הסוכרת מסוג 2, ידועה כמחלה של תנגודת אינסולין, כלומר הגוף כבר לא רגיש מספיק להפרשה של האינסולין מהלבלב, בניגוד לסוכרת מסוג 1 בה לא מופרש אינסולין כלל.

מטרת חולי הסוכרת להפחית את כמות הסוכר בדם וזה נעשה ע"י הורדת רמת האינסולין, כל המזונות שאנו אוכלים מעלים את רמת האינסולין ולכן צום הוא השיטה הטובה ביותר להוריד את רמות האינסולין ובכך לשפר את רגישות הגוף אליו.

ישנם סוגים שונים של צומות, צומות לתקופה ארוכה בפיקוח רפואי וצומות לסירוגין של 24 או 36 שעות.

גם לצום בין הארוחות והפסקת אכילה רצופה הנה בעלת השפעות בריאותיות גבוהות וחשובות.

 מעוניינים ללמוד כיצד לשלב בתפריט היומי שלכם צום לסירוגין ולהרגיש טוב יותר?
התקשרו עכשיו לקביעת פגישה.
נייד 050-74999-80
מעוניינים לקבל למייל את המאמר הבא שאפרסם?
מלאו את הטופס ותהנו מהקריאה:

סיפורי הצלחה

מאמרים נוספים

מרק לסוכרתיים

מרקים לסוכרתיים ולירידה במשקל

אין כמו מרק חם ומנחם ביום חורפי, אך עבור סוכרתיים, חשוב להקדיש תשומת לב מיוחדת לבחירת המרכיבים. מרק שאינו מורכב כהלכה עלול להפוך למוקש תזונתי

אלולוז ממתיק לסוכרתיים

אלולוז – הממתיק הכי טוב לסוכרתיים

האם אלולוז הוא הממתיק הכי טוב לסוכרתיים? מה היתרון של הממתיק הזה לחולי סוכרת וכיצד אלולוז יכול להועיל לבריאות המטאבולית שלך?  האם סוכרתיים יכולים להשתמש

עייפות וסוכרת – פתרון טבעי

 סוכרת היא מצב כרוני המשפיע על מיליוני אנשים ברחבי העולם ואחד התסמינים השכיחים והמתישים שלה הוא עייפות. עייפות בסוכרת עלולה להיות חוויה מתמשכת למדי המקשה

צום לסירוגין לסוכרתיים

הגישה המסורתית לטיפול בסוכרת לא מצליחה! כולם מחפשים ריפוי ולא רוצים "לנהל את המחלה". אנשים רוצים להיות בריאים יותר, להרגיש טוב יותר, לאזן סוכר, לאזן

מתי הכי טוב לאכול כדי לרדת במשקל

מתי הכי טוב לאכול כדי לרדת במשקל

 דפוסי האכילה שלנו בעשורים האחרונים השתנו באופן משמעותי ויש להם חלק גדול במגפת ההשמנה והסוכרת. אחד משלושת השינויים העיקריים בהרגלי התזונה שלנו הוא זמן האכילה.

 תוכן האתר נועד לספק מידע כללי בלבד ואינו בא להחליף ייעוץ מקצועי או להכשיר מטפלים. אין להסתמך על המידע באתר כעל מקור בלעדי, או כתחליף לייעוץ, טיפול, אבחון, השגחה וחוות דעת של רופא מוסמך. מתן אמון בלתי מסויג בתוכן כלשהוא באתר הוא סיכון שכולו של הגולש ובאחריותו. כמקובל בתחום הרפואה המשלימה, התאמת טיפול נעשית באופן אינדווידואלי וספציפי לכל אדם, כל מקרה לגופו, לכן יש להתייחס אל התכנים באתר בזהירות ואין להסתמך עליהם.
חלק מהמידע הינו בגדר דעה אישית של הכותבת בלבד ואינו מתיימר להתאים לכל אדם. השימוש והצפייה באתר הינם באחריות הגולש בלבד ואין לראות במידע המופיע באתר משום הבטחה לתוצאה כלשהי ו/או אחריות או חובות כלשהם של הכותבת לכל נזק ישיר ו/או עקיף העלול להיגרם כתוצאה משימוש לא מוסמך במידע זה. 

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן