10 הירקות הטובים לסוכרתיים!
לקביעת פגישה: 050-7499980

10 הירקות הטובים לסוכרתיים!

באמת? את רוצה להגיד לי שיש ירקות שלא טובים לסוכרתיים?
הרי ירקות הם כל כך בריאים, יש בהם ויטמינים ומינרלים, הם חינמיים ואפשר לאכול מהם ללא הגבלה …
אם גם אתם חושבים שכל הירקות טובים לסוכרתיים או לרוצים לרדת במשקל, כדאי שתקראו את המאמר הזה.

הירקות הם חלק מקבוצה גדולה ואהובה: הפחמימות.

כן, ירקות הן פחמימות לכל דבר, הן פחמימות טובות, חשובות, אבל סוכרתיים שצריכים לחשוב טוב טוב על כמות הפחמימות שהם אוכלים ביום, צריכים לחשוב גם על הקבוצה הזו ביתר תשומת לב.

ערכתי לכם רשימה קצרה של הירקות המועדפים. אלו שלא יעלו את רמות הסוכר, ירקות שרצוי לשלב אותם בכל ארוחה וכתוספת למנה העיקרית.

הכרובית

האהובה עליי כל כך.

אני קוראת לה “חפץ מעבר” להורדת פחמימות, כיוון שיש לה טעם מאוד פחמימתי ואפשר להכין ממנה אינספור מתכונים ותבשילים.

אפשר להכניס אותה לתנור כמו אייל שני , אפשר להכין ממנה פירה מדהים עם חמאה, פתיתי כרובית יכולים להחליף אורז או להכין קציצות כרובית שילדים מאוד אוהבים.

עכשיו העונה שלה תיהנו ממנה כמה שיותר.

אבוקדו

המלך מבחינתי.

כמה שיותר, יותר טוב, עם ביצה קשה כסלט, חתוך לקוביות בתוך סלט או כתוספת לארוחת בוקר. ולא, לא חייבים למרוח אותו על הלחם.

ברוקולי

עשיר מאוד ברכיבים תזונתיים, יש לו יותר ויטמין C מכל תפוז שתפגשו, מצוין ללב ואפילו עוזר לתקן תאי עור שניזוקו מקרני השמש.

קישואים

אני אוהבת אותם מאודים בדים סאם, 5 דק’ מעל האדים והם מוכנים. מוסיפים להם קצת מלח ופלפל ולשולחן.

תרד

הרבה שואלים אותי איך אני משלבת אותו בתפריט ביומיום.

אז אפשר בפשטידה עם גבינות וביצים, אבל למי שאין זמן וכח, יכול כמוני, לחתוך אותו ולהניח על מחבת עם קצת שמן זית, מלח ופלפל, בהקפצה הקצרה הזו הוא מתכווץ ונפחו יורד, אפשר להגיש כתוספת למנה העיקרית.

ואפשר גם כתוספת לחביתה.

אספרגוס

טוב, האמת שיש לי סיפור עם אספרגוס כי כבר פעמים הוא נסתר מעיני במקרר וכשמצאתי אותו היה כבר קצת מאוחר מידי…

אבל הוא סופר סופר טעים, מצריך בישול ממש קצר, והילדים שלי עפים עליו.

שעועית ירוקה

לא משנה אם היא קפואה או טרייה, תמיד היא מנה מנצחת לצד התבשיל העיקרי. בעיקר עם הרבה שום.

מלפפון

הירק שבלעדיו שום סלט ישראלי לא יהיה מושלם.

מלפפון מכיל 3 גרם פחמימה ל- 100 גרם מלפפונים, אפשר להוסיף אותו לכל ארוחה, אפשר להשתמש בו כמקלות ירק ולטבול בממרח אבוקדו או גבינת שמנת.

חציל

מי שלא אוהב חצילים על האש עם טחינה והרבה שום- שיקום! 

כן, יש לי קטע עם שום כמו ששמתם לב (זה מהבית) , חציל הוא ירק נהדר שאפשר אפילו להכין ממנו צ’יפס. טעמתם פעם צ’יפס בטעם חציל? טעם אלוהי!

כרוב

הסלט הכי מהיר שאפשר להכין זה של כרוב.

חיתוך דק עם כמה זרעי דלעת או חמנייה קלויים, שמן זית, מלח ופלפל ולא צריך יותר כלום.

אני מכניסה אותו גם לתנור, פורסת אותו לפרוסות עבות, מסדרת בתבנית עם נייר אפיה, קצת שמן זית, מלח ופלפל ותוך 20 דק’ יש מעדן לשולחן.

רוצים לקבל עדכון כשהמאמר הבא יתפרסם? הצטרפו עכשיו לרשימת הדיוור שלי

האמור לעיל מהווה מידע כללי בלבד ואינו מהווה בשום אופן ייעוץ רפואי או ייעוץ מקצועי כלשהם, תחליף לייעוץ כאמור או המלצה אישית כלשהי אשר יכולה להינתן רק לאחר פגישת ייעוץ אישית, ואין בהם כדי ליצור יחסי מטפל-מטופל. על כן כל הסתמכות על האמור לעיל הינה באחריותך בלבד.

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן