
סוכרתי ורוצה לרדת במשקל? צריך לאכול כל 2-3 שעות.
מכירים את ההנחיה הזו ?
יש אפילו תכניות הרזיה המשלבות תזכורות באפליקציה שהגיע הזמן לאכול.
אבל האם זמני האכילה האלה באמת מיטביים או מחמירים את המצב?
ב- 60 שנה האחרונות היו 2 שינויים מהותיים בהרגלי התזונה שלנו :
- הורדנו את השומן מהתפריט שלנו.
- הוספנו ארוחות במהלך היום.
למעשה עד שנות ה- 70 רוב האנשים אכלו 3 ארוחות ביום.
ארוחת בוקר, ארוחת צהריים וארוחת ערב.
לא היו חטיפים, חטיפי אנרגיה, לא אמרו לנו לאכול בשעה 10:00 פרי ואם חלילה ביקשנו חטיף אחר הצהריים אמרו לנו שזה יהרוס לנו את ארוחת הערב.
נשנושים? אם היו, היו מידי פעם וגם הגיעו כפינוק או כמשהו יוצא דופן.
והיום?
היום לעומת זאת בכל תכנית תזונה לבריאות או הרזיה מדברים על 6 ארוחות ביום:
ארוחת בוקר, ארוחת עשר, ארוחת צהריים, ארוחת אחרי צהריים, ארוחת ערב וארוחת לילה.
ועוד אומרים שלנו שזה יעזור לנו לשמור על רמת סוכר קבועה בדם…
(נכון , הסוכר לא מצליח לרדת והוא נשאר גבוה כל הזמן..:) )
העולם השתנה!
רוב האנשים אוכלים היום כמעט 6 פעמים ביום.
חטיף “בריאות” לבית ספר הפך לנורמה והורים יוצאים לגינת המשחקים עם חטיף בתיק או פרי.
חוקרים את הרגלי האכילה העכשוויים
החוקר ד”ר סאצ’ין פנדה ערך מחקר על הרגלי האכילה העכשוויים. המחקר שלו מצא כי תדירות האכילה הממוצעת היא 3.3 פעמים ביום.
כלומר בואו נניח שאנחנו אוכלים ארוחת בוקר בשעה 8:00 ומסיימים לקראת 22:00 את הביס האחרון , למעשה אנחנו נמצאים במצב אכילה במשך כ- 14 שעות. (היו גם לא מעט משתתפים במחקר שאוכלים גם אחרי 23:00 )
זה אומר שהזמן היחיד שאנחנו לא אוכלים הוא כשאנחנו ישנים.
כאשר המשתתפים במחקר קיבלו הנחיה לצמצם את זמני האכילה שלהם ל-10-11 שעות בלבד, הם ירדו במשקל (ממוצע 7.2 ק”ג) והרגישו טוב יותר למרות שהם לא שינו את מה שאכלו.
לשינוי שעות האכילה יש השלכות מטבוליות אדירות.
יחד עם השינוי בשעות האכילה ניתן לראות איך מגיפת ההשמנה והמחלות המטאבוליות בינהן סוכרת, כבד שומני, לחץ דם ועודף שומנים בדם הלכו וגדלו.
אבל שעתיים אחרי האוכל אני שוב מתחיל להיות רעב....
מתחברים למשפט הזה?
הבעיה היא שרוב האנשים מדווחים שהם רעבים כשעתיים אחרי האוכל ולא יכולים בכלל “לסחוב” 5 שעות בלי לאכול משהו. הם הופכים להיות עצבניים, חסרי מנוחה וקשה להם להתרכז.
אז איך אפשר לאכול 3 ארוחות ביום?
בהרצאה הקרובה שלי אענה על השאלה הזו ועל עוד שאלות רבות נוספות , ביניהן:
- כיצד השינוי הזה בהיסטוריה שלנו השפיע כל כך על מגיפת ההשמנה?
- מה גרם למגיפת הסוכרת להגיע למימדים הללו ? ( 1 מתוך 4 מבוגרים בארה”ב).
- איך אפשר להישאר שבע 4-5 שעות ולהסתפק ב- 3 ארוחות ליום?
- מה בתפריט שלנו כל כך מפריע לאיזון סוכר ולא מאפשר לנו לרדת במשקל?
- האם סוכרת היא באמת מחלה כרונית או שאפשר לשנות לה את הכיוון?
- האם עודף משקל נגרם בגלל עודף קלוריות או חוסר בפעילות גופנית? ואם לא אז מה כן?
- האם טריגליצרידים בדם וכבד שומני נגרמים משומנים במזון?
- האם שומן משמין?
כל התשובות ולשאלות + ועצות לבניית תפריט שיעזור לכם לעשות רברס למחלת הסוכרת ולהוריד במשקל בהרצאה הקרובה.
פרטים והרשמה בקישור המצורף .