בשנתיים האחרונות יותר ויותר מחקרים קושרים בין טריליוני חיידקים ששוכנים בגוף שלנו למצבינו הבריאותי.
לאחרונה התפרסם המחקר של חברת DayTwo אשר הוכיח בצורה מדעית שאנשים מגיבים באופן שונה מאוד למאכלים זהים. המחקר שלהם הוכיח שישנם גורמים המשמעותיים לשוני בתגובות הסוכר בדם והעיקריים שבהם הם הפרופיל האישי רפואי, הרגלי התנהגות והרכב החיידקים במעי שייחודי לכל אדם.
מצבים רבים מושפעים מאוכלוסיית החיידקים בגוף:
- רמות האנרגיה.
- מצב הערנות.
- מצב הרוח.
- רמות הסוכר בדם.
- תחושות הרעב והשובע.
- שלל המחלות של העולם המערבי (מחלות לב וכלי דם, מחלות מטבוליות, כבד שומני, ועוד ועוד).
ברפואה הטבעית ובתרבויות רבות בעולם, ישנה חשיבות גבוהה לשילוב של מזונות פרוביוטיים בתפריט היומיומי.
(כרוב כבוש, מלפפונים חמוצים, ירקות מוחמצים אצל היפנים ועוד).
באמצעות התססה של מזונות, (בקרוב אעלה לאתר מאמר נפרד בנושא) אנחנו למעשה מגדלים חיידקים טובים
המשפיעים מאוד על מערכת העיכול שלנו ועל מערכת החיסון.
החיידקים תורמים גם לתחושה טובה ואנרגטית מעצם השתתפותם בתהליכי העיכול ועוזרים לנו לשמר ואף לקבל עוד אנרגיה.
כפי שכתבתי במאמר על כאבי בטן מערכת העיכול הנה קו הגנה ראשוני של הגוף ואם היא לא עובדת כמו שצריך, סביר להניח:
- שיחדרו לגוף רכיבים ורעלנים שלא אמורים להיכנס, אשר יפעילו את מערכת החיסון בצורות שונות כגון: דלקת ומחלות אוטואימוניות.
- לא נקבל את רכיבי התזונה שכה חיוניים לנו.
לאחרונה התפרסם מחקר של מכון ויצמן בהובלת פרופ׳ סגל ופרופ׳ אלינב אשר הוכיח בצורה מדעית שאנשים מגיבים באופן שונה מאוד למאכלים זהים, כאשר אחד הגורמים המשמעותיים לשוני בתגובות הסוכר הוא הרכב החיידקים במעי שייחודי לכל אדם.
בעקבות המחקר פיתחה חברת DayTwo מוצר הכולל איסוף נתונים אישיים, ניתוחם במעבדה ובניית תפריט אישי המגיע אליך באמצעות אפליקציה שתעזור לך לשמור על רמת סוכר מאוזנת באמצעות תזונה מותאמת אישית.
לאחר קבלת תוצאות הבדיקה, נוכל לקבוע פגישה על מנת שאסייע לך ללמוד איך לעבוד עם האפליקציה והמלצות התזונה האישיות.