מדוע דיאטות לא עובדות?
דיאטות לא עובדות

מדוע דיאטות לא עובדות?

מדוע דיאטות לא עובדות בטווח הארוך? מדוע אני שומעת ממטופלים המגיעים אליי את המשפט: "ניסיתי כבר הכל כדי להוריד את הסוכר ושום דבר לא עזר" איפה הבעיה? ומה כן צריך לעשות? במאמר שלפניכם.

דיאטנים, רופאים ומומחים רבים אומרים לכם שאם תורידו כ- 500 קלוריות ליום מהתפריט שלכם תרדו בין קילו ל- חצי קילו בשבוע והסוכר שלכם יתאזן.

ההמלצות התזונתיות לדיאטות לרוב מתמקדות ב: תזונה נכונה של 5-6 ארוחות ליום, שילוב פעילות גופנית ושיטות אסטרטגיות להפחתת 500 קלוריות ליום.

כיום הפחתת קלוריות היא הגישה המובילה לטיפול בעודף משקל וסוכרת מסוג 2.

יש בעולם אינספור טבלאות, אפליקציות וספרים המפרטים כמה קלוריות יש בכל מזון ולא מעט אנשים מדקלמים בע"פ חלק נכבד מהרשימות האלה.

אבל, האם ספירת הקלוריות עובדת?

רוב האנשים יורדים במשקל בצורה יפה מאוד בשיטה הזו,  לטווח הקצר, אחר כך עולים שוב את מה שהורידו ולפעמים מוסיפים על זה עוד קצת …או  שבגיל מסוים כבר לא יורדים בכלל וכל שנה רק מעלים עוד ועוד במשקל. (לפי הנתונים כ- 1 עד 2 קילו לשנה).

ההצלחה של התוכניות האלה היא 1 ל- 120 גברים ו- 1 ל- 124 נשים , כלומר כישלון של 99.5%

זה פשוט לא עובד!

אז מה הבעיה עם דיאטות? ומדוע הן לא עובדות לאורך זמן?

מושג שנקרא RMR = Resting Metabolic Rates , הוא מושג המתאר את הקצב המטבולי  או קצב פירוק המזון והאנרגיה שלנו במנוחה.

כשאנחנו רוצים לרדת במשקל בשיטה של תאכל פחות תוציא יותר, בתחילת התהליך, אכן המשקל יורד. אבל מהר מאוד הגוף מזהה שמשהו קורה פה… שנכנסת לו פחות אנרגיה ממה שהוא מוציא ואז הוא מתחיל להאט את הקצב המטבולי. כלומר, הגוף שלנו שהביולוגיה הבסיסית שלו היא הומאוסטזיס (היכולת של הגוף להתאים את עצמו לשינויים בסביבה. לדוגמה: כשקר אנחנו רועדים כדי לחמם, כשחם אנחנו מזיעים כדי לקרר וכד' ) מתרגל לכמות האנרגיה הנכנסת ומאט את הקצב המטבולי שלו.

כשהגוף מאט את הפעילות שלו, אנחנו עלולים להרגיש עייפות, תאבון מוגבר, קר לנו וכד'

ואז מה שקורה הוא שלמרות שאנחנו ממשיכים עם אותו תפריט, אותה פעילות גופנית אנחנו מתחילים לעלות במשקל חזרה …

מחקרים הראו שאם מכניסים לגוף 15% פחות מהמזון שהגוף צורך ביומיום שלו, הקצב המטאבולי יורד גם הוא באותם אחוזים.

מדוע זה קורה?

ככה אנחנו בנויים !

תתארו לעצמכם שאנחנו אנשי המערות, חורף, קר בחוץ ובדיוק הרגע סיימתם את הארוחה האחרונה של הנמר שצדתם, הלכתם לישון ליד המדורה ואתם שבעים ורגועים.

אבל מה יקרה מחר? מחרתיים? כשהאוכל ייגמר?

אם כככל שהזמן יעבור נהייה יותר עייפים ולא יהיה לנו כח לצאת מהמערה ולחפש אוכל, המצב שלנו רק ילך ויחמיר עד שבסופו של דבר נמות מרעב במערה.

ולכן קורה ההפך!

בזמן צום, הגוף משתמש במאגרים שיש לו = שומן !

והקצב המטאבולי שלנו נשאר קבוע ואף עולה! כדי לאפשר לנו לצאת ולהשיג מזון.

אז למה שלא נשתמש במנגנון הזה כדי לרזות? לאזן סוכר ולהבריא?

צום לסירוגין הוא הפתרון במקום שספירת קלוריות נכשלה!

הטיפול הנכון בסוכרת:

כשרוצים לטפל בסוכרת, עודף משקל או כבד שומני המטרה שלנו היא לשרוף שומנים וסוכרים עודפים. כשקצב המטאבולי שלנו יורד (בהפחתה קלורית) לא נצליח להשיג את המטרה!

אז אם דיאטות לא עובדות – מה כן?

הסוד לירידה במשקל ושמירה על סוכר מאוזן לטווח ארוך היא שמירה על MSM – על קצב מטאבולי קבוע שלא יכניס את הגוף שלנו למצב של הרעבה!

איך עושים את זה?

צום לסירוגין!

מה זה "צום לסירוגין"?

אצל 50% מהאנשים המילה צום מעוררת רעב ואצל ה- 50% השניים כאב ראש של יום כיפור…

מהו צום? בסך הכל הפסקת אכילה מרצון. נשמע מסובך? זה ממש לא!

ניתן לצום כמה שעות בודדות או ימים שלמים.

צום הנו צורת טיפול עתיקה מאוד, השזורה בתרבויות ודתות רבות.

הכוונה במילה לסירוגין הוא שהצום הוא חלק מתוכנית האכילה היומיומית והוא יכול לבוא גם כדילוג על ארוחה אחת במהלך היום או פער של כמה שעות מארוחה אחת לשנייה.

צום ידוע ככלי טיפולי לא רק לירידה במשקל או איזון סוכר אלא גם לשיפור הזיכרון, האטת קצב ההזדקנות של התאים ועוד..

בקליניקה אני בונה לכל מטופל תוכנית אישית של צום לסירוגין, כל אחד לפי המצב הבריאותי שלו והמטרות הטיפוליות שלו.  

מהן התועלות של הצום?
  1. במצבים של השמנה, סוכרת ובעיות מטאבוליות – שהמקור שלהן הוא הורמונלי הצום מפעיל טריגרים של הורמונים שלא יופעלו במצב של הפחתה קלוריות וכך ניתן לטפל בבעיה מהשורש.
  2. ירידה של רמות אינסולין – במצב צום יורד האינסולין בצורה עקבית ומונע מצב של תנגודת לאינסולין.
  3. קצב מטאבולי תקין – במצב של צום, הגוף מעלה את ההורמון נוראדרנלין אשר שומר על הקצב המטאבולי ואפילו מעלה אותו.
  4. הורמון הגדילה גבוה – במצב צום עולה הורמון הגדילה ובכך עוזר לשמור על גוף עם מסת שומן נמוכה, כלומר רזה.

אז הנה סיכום של 2 האפשרויות:

  1. הפחתת קלוריות – ירידה במשקל לטווח הקצר ואח"כ שוב עלייה, אובדן מסת שריר, האטה בקצה המטבולי, כבר 50 שנה מנסים וזה לא ממש עובד.
  2. צום לסירוגין – יותר ירידה במשקל לאורך זמן, פחות שומן פנימי בגוף (כבד שומני ), אינסולין נמוך יותר= תחושת שובע , ההיסטוריה האנושית משתמשת בכלי הזה כבר מאות שנים.

במה אתם בוחרים?

אם בחרת בסעיף 2 מזמינה אותך ליצור קשר ולבוא לפגישת ייעוץ, בה אוכל להתאים לך תוכנית אישית לבריאות טובה יותר.

מעוניינים לקבל למייל את המאמר הבא שאפרסם?
מלאו את הטופס ותהנו מהקריאה:

סיפורי הצלחה

מאמרים נוספים

עייפות וסוכרת – פתרון טבעי

 סוכרת היא מצב כרוני המשפיע על מיליוני אנשים ברחבי העולם ואחד התסמינים השכיחים והמתישים שלה הוא עייפות. עייפות בסוכרת עלולה להיות חוויה מתמשכת למדי המקשה

מתי הכי טוב לאכול כדי לרדת במשקל

מתי הכי טוב לאכול כדי לרדת במשקל

 דפוסי האכילה שלנו בעשורים האחרונים השתנו באופן משמעותי ויש להם חלק גדול במגפת ההשמנה והסוכרת. אחד משלושת השינויים העיקריים בהרגלי התזונה שלנו הוא זמן האכילה.

לחץ דם גבוה וסוכרת מה הקשר

סוכרת ולחץ דם גבוה: מה הקשר?

יתר לחץ דם הוא אחד מגורמי הסיכון העיקריים לתמותה ממחלות לב וכלי דם, אשר נמנות על סיבות המוות המובילות בישראל. פתיחה קצת מדכאת לכתבה ….מודה.

חשיבות המגנזיום לסוכרתיים

מגנזיום הוא אחד המינרלים החשובים ביותר, אשר הכרחי לפעולתם של יותר מ -300 אנזימים שונים. כיום כ-  70% מהאנשים סובלים ממחסור במגנזיום ובמיוחד סוכרתיים. מהי

יום הסוכרת 2020

בימים אלו של מגפת ה- COVID-19, כשהכלכלה העולמית מתרסקת, ואנחנו חווים סכסוכים גזעיים ופוליטיים ברמה יומיומית נראה על פני השטח שזה לא ממש הזמן לעסוק

ויטמין D לסוכרתיים

הקשר בין ויטמין D וסוכרת

מחסור בוויטמין D ומחלת הסוכרת הפכו בשנים האחרונות להיות מגיפות עולמיות וההערכה היא ש- 75% מהאנשים במדינות המערב חיים בחוסר. הסיבה העיקרית: חוסר חשיפה לשמש.

 תוכן האתר נועד לספק מידע כללי בלבד ואינו בא להחליף ייעוץ מקצועי או להכשיר מטפלים. אין להסתמך על המידע באתר כעל מקור בלעדי, או כתחליף לייעוץ, טיפול, אבחון, השגחה וחוות דעת של רופא מוסמך. מתן אמון בלתי מסויג בתוכן כלשהוא באתר הוא סיכון שכולו של הגולש ובאחריותו. כמקובל בתחום הרפואה המשלימה, התאמת טיפול נעשית באופן אינדווידואלי וספציפי לכל אדם, כל מקרה לגופו, לכן יש להתייחס אל התכנים באתר בזהירות ואין להסתמך עליהם.
חלק מהמידע הינו בגדר דעה אישית של הכותבת בלבד ואינו מתיימר להתאים לכל אדם. השימוש והצפייה באתר הינם באחריות הגולש בלבד ואין לראות במידע המופיע באתר משום הבטחה לתוצאה כלשהי ו/או אחריות או חובות כלשהם של הכותבת לכל נזק ישיר ו/או עקיף העלול להיגרם כתוצאה משימוש לא מוסמך במידע זה. 

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן