האם סוכרתיים ובעלי עודף משקל צריכים לאכול כל 2-3 שעות?
לאכול כל שעתיים שלוש

האם סוכרתיים ובעלי עודף משקל צריכים לאכול כל 2-3 שעות?

האם סוכרתי ורוצה לרדת במשקל צריך לאכול כל 2-3 שעות. האם ההנחיה הזו מוכרת לך? גם לך יש תזכורת שהגיע הזמן לאכול? השאלה האם ההנחיה הזו נכונה והאם היא מיטבה או מחמירה את המצב שלך?

מה קרה לתזונה שלנו ב- 60 שנה האחרונות

אם נבחן מה היו השינויים התזונתיים ב- 60 שנה האחרונות נמצא 2 שינויים מהותיים:

  1. הורדנו את השומן מהתפריט שלנו.
  2. הוספנו ארוחות במהלך היום.

למעשה עד שנות ה- 70 רוב האנשים אכלו 3 ארוחות ביום. ארוחת בוקר, ארוחת צהריים וארוחת ערב.
לא היו חטיפים, חטיפי אנרגיה, לא אמרו  לנו לאכול בשעה 10:00 פרי ואם חלילה ביקשנו חטיף אחר הצהריים אמרו לנו שזה יהרוס לנו את ארוחת הערב.
נשנושים? אם היו, היו מידי פעם וגם הגיעו כפינוק או כמשהו יוצא דופן.

מהם ההנחיות התזונתיות לסוכרתיים היום

היום לעומת זאת בכל תכנית תזונה לבריאות או הרזיה מדברים על 6 ארוחות ביום:ארוחת בוקר, ארוחת עשר, ארוחת צהריים, ארוחת אחרי צהריים, ארוחת ערב וארוחת לילה.
ועוד אומרים שלנו שזה יעזור לנו לשמור על רמת סוכר קבועה בדם…
(נכון , הסוכר לא מצליח לרדת והוא נשאר גבוה כל הזמן..:) )
העולם השתנה!
רוב האנשים אוכלים היום  כמעט 6 פעמים ביום.
חטיף "בריאות" לבית ספר הפך לנורמה והורים יוצאים לגינת המשחקים עם חטיף בתיק או פרי.

חוקרים את הרגלי האכילה העכשוויים

החוקר ד"ר סאצ'ין פנדה ערך מחקר על הרגלי האכילה העכשוויים. המחקר שלו מצא  כי תדירות האכילה הממוצעת היא 3.3 פעמים ביום.
כלומר בואו נניח שאנחנו אוכלים ארוחת בוקר בשעה 8:00 ומסיימים לקראת 22:00 את הביס האחרון , למעשה אנחנו נמצאים במצב אכילה במשך כ- 14 שעות. (היו גם לא מעט משתתפים במחקר שאוכלים גם אחרי 23:00 )
זה אומר שהזמן היחיד שאנחנו לא אוכלים הוא כשאנחנו ישנים.
כאשר המשתתפים במחקר קיבלו הנחיה לצמצם את זמני האכילה שלהם ל-10-11 שעות בלבד, הם ירדו במשקל (ממוצע 7.2 ק"ג) והרגישו טוב יותר למרות שהם לא שינו את מה שאכלו.
לשינוי שעות האכילה יש השלכות מטבוליות אדירות.
יחד עם השינוי בשעות האכילה ניתן לראות איך מגיפת ההשמנה והמחלות המטאבוליות בינהן סוכרת, כבד שומני, לחץ דם ועודף שומנים בדם הלכו וגדלו.

אבל שעתיים אחרי האוכל אני שוב מתחיל להיות רעב….

מתחברים למשפט הזה?
הבעיה היא שרוב האנשים מדווחים שהם רעבים כשעתיים אחרי האוכל ולא יכולים בכלל "לסחוב" 5 שעות בלי לאכול משהו. הם הופכים להיות עצבניים, חסרי מנוחה וקשה להם להתרכז.

אם אוכלים נכון לא רעבים שעתיים אחרי הארוחה

 

 

מעוניינים לקבל למייל את המאמר הבא שאפרסם?
מלאו את הטופס ותהנו מהקריאה:

סיפורי הצלחה

מאמרים נוספים

עייפות וסוכרת – פתרון טבעי

 סוכרת היא מצב כרוני המשפיע על מיליוני אנשים ברחבי העולם ואחד התסמינים השכיחים והמתישים שלה הוא עייפות. עייפות בסוכרת עלולה להיות חוויה מתמשכת למדי המקשה

מתי הכי טוב לאכול כדי לרדת במשקל

מתי הכי טוב לאכול כדי לרדת במשקל

 דפוסי האכילה שלנו בעשורים האחרונים השתנו באופן משמעותי ויש להם חלק גדול במגפת ההשמנה והסוכרת. אחד משלושת השינויים העיקריים בהרגלי התזונה שלנו הוא זמן האכילה.

לחץ דם גבוה וסוכרת מה הקשר

סוכרת ולחץ דם גבוה: מה הקשר?

יתר לחץ דם הוא אחד מגורמי הסיכון העיקריים לתמותה ממחלות לב וכלי דם, אשר נמנות על סיבות המוות המובילות בישראל. פתיחה קצת מדכאת לכתבה ….מודה.

חשיבות המגנזיום לסוכרתיים

מגנזיום הוא אחד המינרלים החשובים ביותר, אשר הכרחי לפעולתם של יותר מ -300 אנזימים שונים. כיום כ-  70% מהאנשים סובלים ממחסור במגנזיום ובמיוחד סוכרתיים. מהי

יום הסוכרת 2020

בימים אלו של מגפת ה- COVID-19, כשהכלכלה העולמית מתרסקת, ואנחנו חווים סכסוכים גזעיים ופוליטיים ברמה יומיומית נראה על פני השטח שזה לא ממש הזמן לעסוק

ויטמין D לסוכרתיים

הקשר בין ויטמין D וסוכרת

מחסור בוויטמין D ומחלת הסוכרת הפכו בשנים האחרונות להיות מגיפות עולמיות וההערכה היא ש- 75% מהאנשים במדינות המערב חיים בחוסר. הסיבה העיקרית: חוסר חשיפה לשמש.

 תוכן האתר נועד לספק מידע כללי בלבד ואינו בא להחליף ייעוץ מקצועי או להכשיר מטפלים. אין להסתמך על המידע באתר כעל מקור בלעדי, או כתחליף לייעוץ, טיפול, אבחון, השגחה וחוות דעת של רופא מוסמך. מתן אמון בלתי מסויג בתוכן כלשהוא באתר הוא סיכון שכולו של הגולש ובאחריותו. כמקובל בתחום הרפואה המשלימה, התאמת טיפול נעשית באופן אינדווידואלי וספציפי לכל אדם, כל מקרה לגופו, לכן יש להתייחס אל התכנים באתר בזהירות ואין להסתמך עליהם.
חלק מהמידע הינו בגדר דעה אישית של הכותבת בלבד ואינו מתיימר להתאים לכל אדם. השימוש והצפייה באתר הינם באחריות הגולש בלבד ואין לראות במידע המופיע באתר משום הבטחה לתוצאה כלשהי ו/או אחריות או חובות כלשהם של הכותבת לכל נזק ישיר ו/או עקיף העלול להיגרם כתוצאה משימוש לא מוסמך במידע זה. 

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן