האם ממתיק מלאכותי בריא לסוכרתיים? או לטרום סוכרתיים?
לקביעת פגישה: 050-7499980

האם ממתיק מלאכותי בריא לסוכרתיים? או לטרום סוכרתיים?

בשנים האחרונות עם העלייה בכמות האנשים החולים בסוכרת, טרום סוכרת ובעלי עודף משקל, עלתה מודעות הציבור לנזקי הסוכר.

כחלק מהמאבק במחלות אלו נראה לאנשים הגיוני להחליף את המזונות שהם אוכלים למזונות “דיאט” ו- “ללא סוכר” ובכך להפחית את צריכת הקלוריות והסוכר.

מוצרים רבים בתפריט שלנו כיום מכילים ממתיקים מלאכותיים:

  • משקאות מוגזים “דיאט”.
  • יוגורט “ללא סוכר”.
  • חטיפי אנרגיה “ללא סוכר”.
  • דגני בוקר “ללא סוכר”.
  • ועוד המון מוצרים נוספים ללא סוכר כוללים בתוכם כמות רבה של ממתיקים מלאכותיים.

המחשבה העומדת מאחורי זה, היא שצריכת הקלוריות הנמוכה יותר ואכילה של מוצרי מזון “ללא סוכר” יעזרו לאנשים לרדת במשקל.

אבל מחקרים אחרונים מראים שממתיקים מלאכותיים גורמים לנו בדיוק לדבר הפוך:

ממתיקים מלאכותיים מגבירים את התיאבון

המוח שלנו מקבל איתות על משהו מתוק שעומד להיכנס, הוא מפריש הרבה אינסולין שיתמודד עם כמות הסוכר הצפויה, אבל כשלא נכנס סוכר, האינסולין הגבוה בדם גורם לירידת סוכר חזקה אשר גורמת לנו לתחושת רעב או עצבנות קלה ומפה הדרך לצרוך עוד סוכר קצרה מאוד.

 ממתיקים מלאכותיים גורמים לתנגודת לאינסולין

עליה ברמות האינסולין בכל פעם כשהגוף מדמה מצב של כניסת סוכר, גורמת בדיוק כמו סוכר, לתנגודת לאינסולין ומפה למחלת הסוכרת ולהשמנה.

אם אתם בכל זאת צורכים ממתיקים מלאכותיים, חשוב שתדעו שיש כאלה שהם גרועים ויש גרועים יותר:

1.האופציה הכי פחות גרועה – סטיביה:

  • יתרון – לא מכיל סוכר, לא מעלה את הסוכר בדם ולא מכיל פחמימות.
  • חיסרון – יש לו טעם לוואי שלא כל אחד אוהב.
  • מוצר עדיף – נוזלי.

2. האופציה השנייה הכי פחות גרועה – אריתריטול:

  • יתרון – סוכר כוהלי עם מעט מאוד סוכר ומעט מאוד פחמימות, בשל המבנה הכימי שלו הוא אינו מתפרק בגוף, מכיוון שלגוף אין אנזים שמסוגל לפרק אותו ולכן לא מעלה את רמת הסוכר בדם.
  • חיסרון – חלק מהאנשים מדווחים על גזים ובעיות עיכול לאחר צריכתו.
  • מוצר עדיף – גרגירים אורגני.

3. האופציה השלישית הכי פחות גרועה – קסיליטול:

  • יתרון – גם סוכר כוהלי , יש לו אינדקס גליקמי נמוך ורק 50% נספג במעיים.
  • חיסרון- ה-  50% שלא נספג גורם לתסיסה במעיים ומפה לבעיות עיכול ותחושה לא טובה.
  • מתיקות – כמו סוכר רגיל.
  • מוצר עדיף – גרגירים אורגני.

לסיכום,

ממתיקים מלאכותיים לא עוזרים לך לרדת המשקל.

להפך הם עלולים לגרום לך לעלות במשקל.

הם גורמים להתגברות החשק למתוק.

היתרון היחיד שיש להם, הוא שאין להם קלוריות.

אבל – קלוריות אינן הגורם להשמנה אלא התנגודת לאינסוליןלכן אין שום סיבה להשתמש בהם.

טיפים לדרך:

  1.  נסו להפחית בהדרגה את תוספת הסוכר למשקה שאתם שותים- בכל שבוע הפחיתו מעט והגוף יתרגל לטעם במהרה.
  2.  נסו להתרגל לטעם הטבעי של המזונות שאתם אוכלים ללא תוספת של סוכר תופתעו כמה מתוקה יכולה להיות כרובית, בטטה ועגבנייה.

אם את/ה סוכרתי, טרום סוכרתי או סובל מעודף משקל ומתמודד עם קושי באיזון הסוכר בדם.

מזמינה אותך לפגישה שבה תוכל לקבל כלים לא רק איך להוריד את הסוכר בדם, אלא איך לא לגרום לו לעלות מלכתחילה.

לקביעת פגישה  – 0507499980

טלי

 

 

 

 

מעוניינים לקבל למייל את המאמר הבא שאפרסם? מלאו את הטופס ותהנו מהקריאה:

סיפורי הצלחה:

הפעם הצלחתי להוריד את הסוכר!

הפעם הצלחתי להוריד את הסוכר!

שמי טל אליה ואני בת 53. אני גרה בחולון וסבלתי מהשמנת יתר ממחצית שנות ה-30

הסיפור של ניסים שה- A1C שלו ירד מ- 8.2% ל- 6.7% ב- 3 חודשים!

הסיפור של ניסים שה- A1C שלו ירד מ- 8.2% ל- 6.7% ב- 3 חודשים!

ניסים הגיע אליי בגל הראשון של הקורונה, בימים שבהם עברתי לטפל רק בזום. מטופל בתרופות

הפעם עשיתי את השינוי הכי גדול שלי

הפעם עשיתי את השינוי הכי גדול שלי

שמי חלי, בת 51, שמשנותיי ה-40 סובלת מיתר משקל. אז אני, בניגוד לאחרים לא ניסיתי

בלי הצורך בכח רצון – הפעם זה היה אחרת – ירדתי 9 ק”ג לתמיד

בלי הצורך בכח רצון – הפעם זה היה אחרת – ירדתי 9 ק”ג לתמיד

מה הביא אותי לטיפול הגעתי לטלי לאחר שראיתי את חברתי בתהליך שהיא עוברת איתה והיא

מאמרים נוספים שיעניינו אותך:

איך חוזרים אחרי נפילה לדיאטה דלת פחמימה

איך חוזרים אחרי נפילה לדיאטה דלת פחמימה

אז, היית בדיאטה דלת פחמימה או קטוגנית זמן מה והכל הלך מצוין ואז יום אחד

גבינות לסוכרתיים – מה עדיף ומה פחות

גבינות לסוכרתיים – מה עדיף ומה פחות

האם גבינות שמנות הן חלק מהתפריט לסוכרתיים? האם הן חלק מהתפריט הקטוגני? האם מותר לאכול

כמה יעילה פעילות גופנית לחולי סוכרת מסוג 2

כמה יעילה פעילות גופנית לחולי סוכרת מסוג 2

חולי סוכרת מסוג 2 אשר מבצעים פעילות גופנית מתונה עד גבוהה עשויים להפחית עד שליש

מקורות במזון לוויטמין D – חשוב מאוד לסוכרתיים

מקורות במזון לוויטמין D – חשוב מאוד לסוכרתיים

כולם מדברים על החשיבות של ויטמין D ולפעמים זה מרגיש כמו עוד טרנד של תוסף

 

 

תוכן האתר נועד לספק מידע כללי בלבד ואינו בא להחליף ייעוץ מקצועי או להכשיר מטפלים. אין להסתמך על המידע באתר כעל מקור בלעדי, או כתחליף לייעוץ, טיפול, אבחון, השגחה וחוות דעת של רופא מוסמך. מתן אמון בלתי מסויג בתוכן כלשהוא באתר הוא סיכון שכולו של הגולש ובאחריותו. כמקובל בתחום הרפואה המשלימה, התאמת טיפול נעשית באופן אינדווידואלי וספציפי לכל אדם, כל מקרה לגופו, לכן יש להתייחס אל התכנים באתר בזהירות ואין להסתמך עליהם.
חלק מהמידע הינו בגדר דעה אישית של הכותבת בלבד ואינו מתיימר להתאים לכל אדם. השימוש והצפייה באתר הינם באחריות הגולש בלבד ואין לראות במידע המופיע באתר משום הבטחה לתוצאה כלשהי ו/או אחריות או חובות כלשהם של הכותבת לכל נזק ישיר ו/או עקיף העלול להיגרם כתוצאה משימוש לא מוסמך במידע זה. 

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן