תמיד אמרו לנו שאנחנו משמינים כי אנחנו אוכלים יותר מידי ומוציאים פחות מידי. האומנם?
תמיד אנחנו מאשימים את עצמנו שאין לנו כח רצון. האם זו באמת הסיבה?
לאורך השנים קיבלנו עצות רבות איך לשמור על המשקל:
- תאכלו ארוחות קטנות , עדיף אפילו 6 ביום.
- תאכלו כל שעתיים – שלוש גם אם אתם לא רעבים.
- תאכלו דיאט עם 0% שומן ,דל קלוריות, מופחת שומן, ללא סוכר.
- פריכיות, קרקרים, חטיף אנרגיה, לחם מלא, דגנים מלאים.
- והכי חשוב אמרו לנו תעשו יותר ספורט.
ולמרות שעשינו את כל זה אנחנו עדיין משמינים…
והסיבה שאנחנו משמינים אינה קשורה לכח הרצון שלנו.
ואינה קשורה לקלוריות שאנחנו מכניסים ולא מוציאים.
הסיבה להשמנה נובעת מתנגודת לאינסולין! להסבר מורחב לחץ כאן
- אז איך משיגים משקל תקין ושומרים עליו לאורך זמן?
- איך שומרים על סוכר מאוזן?
- איך נמצאים במצב של אנרגיה טובה, חיובית וקמים בבוקר עם מרץ?
הנה 10 כללים חשובים שיעזרו לך לקבל תשובות לשאלות האלה:
- אכלו כשאתם רעבים ולא כשהגיעה השעה (הורים, אל תכריחו את הילדים לשבת לשולחן אם הם לא רעבים הכינו להם צלחת בצד, הם יאכלו כשיהיו רעבים).
- אכלו 3 ארוחות ביום ללא נשנושים. ( אפשרי בהחלט למי שמרכיב נכון את הארוחה שלו).
- אל תפחדו משומן הוא לא משמין! הכניסו שומן בריא לתפריט שלכם כמו אבוקדו, שמן קוקוס, שמן זית, אגוזים, חמאה, סרדינים, סלמון ובשר שומני. שומן נותן תחושת שובע לאורך זמן, מנטרל חשקים ומאזן סוכר.
- הימנעו משומנים מסוג אומגה 6 – שמן סויה, שמן קנולה ושמן תירס.
- אכלו ירקות מכל הצבעים (בעיקר ירוקים) ומכל המינים.
- הימנעו או הפחיתו, ירקות עמילניים – רק אם הסוכר שלכם לא מאוזן או אם אתם רוצים לרדת במשקל . להסבר מורחב לחץ כאן.
- אכלו ירקות מותססים – הם מפוצצים בחיידקים טובים הרבה יותר מכל פרוביוטיקה שתרכשו, תורמים לעיכול תקין ולתחושת קלילות. (בקרוב יעלה מדריך להכנת ירקות כבושים).
- הורידו מהתפריט גבינות רזות 5% או יוגורט 1.5% והכניסו גבינות עם אחוזי שומן גבוה.
- היזהרו מפירות הם מכילים המון סוכר, מספיק לנו 2 פירות ביום. (הימנעו ממיצי פרי והעדיפו את הפרי השלם).
- נשנשו בריא – קחו שוקולד מריר עם 85% קקאו או חופן אגוזים.
ועוד 2 טיפים ממש חשובים:
- צאו להליכה!! החום הגדול עוד לפנינו תהנו מהליכה בטבע הניעו את הגוף אבל אל תהרגו אותו.
- לכו לישון בזמן, מה זה בזמן ? לפחות 7 שעות שינה.
אז איך מתחילים? ומה אוכלים?
פשוט מאוד, אוכל אמיתי וטעים!
בוחרים מזון שיהיה קרוב למקור, אוכל בסיסי, כזה של פעם… שלא מסובך להכין אותו ולא דורש מומחיות גדולה.
אוכל כזה שכאתם מסתכלים עליו אתם מזהים מה יש לכם בצלחת, מבלי להסתכל על הרכיבים הרשומים על האריזה.
הרכיבו את הצלחת מ:
- ביצים
- דגים
- בשר
- ירקות
- פירות
- גבינות שמנות
- אגוזים וזרעים