האם אבוקדו טוב לסוכרתיים?
אבוקדו לסוכרתיים

האם אבוקדו טוב לסוכרתיים?

האם אבוקדו טוב לסוכרתיים? האם אבוקדו מעלה את הסוכר בדם? האם אבוקדו משמין? כל התשובות לשאלות הללו, במאמר שלפניך.

תזונה נכונה חשובה לכולם. אבל אדם החולה בסוכרת יכול להשפיע על מצבו הבריאותי, למנוע סיבוכים ולשלוט על רמות הסוכר בדם באמצעות בחירת המזונות הנכונים עבורו.
לאבוקדו יש את כל היתרונות הללו והוא עוזר למנוע קפיצת סוכר.

8 יתרונות באכילת אבוקדו לסוכרתיים

  1. לא מקפיץ את רמות הסוכר– אבוקדו מכיל כמות מועטה של פחמימה ולכן אינו משפיע על רמות הסוכר בדם. מחקר שפורסם לאחרונה ב-  Nutrition Journal  הראה שהוספה של חצי אבוקדו לארוחה אינה משפיע על רמות הסוכר בדם.
  2. עוזר לירידה במשקל – הרבה אנשים חושבים שאבוקדו משמין ונמנעים ממנו כשהם רוצים לרדת במשקל, אבל אבוקדו בגלל השומנים שבו תורם לתחושת שובע לאורך זמן , אינו מעלה את האינסולין ובכך תורם לירידה במשקל.
  3. משפר את הרגישות לאינסולין ובכך מוריד את התנגודת לאינסולין.
  4. מכיל המון שומנים בריאים
  5. מקור טוב לסיבים תזונתיים- אבוקדו מהווה מקור עשיר לסיבים. סיבים תזונתיים מסייעים לעיכול וממלא תפקיד חשוב בהפחתת רמות HbA1c בגוף של אדם.
  6. מקור בריא לשומנים בלתי רוויים – אבוקדו הוא אחד ממקורות המזון הטובים ביותר לחומצות שומן אולאיות (אומגה 9) .
  7. מוריד רמות כולסטרול– חשוב ביותר לסוכרתיים שיש להם סיכון גדול יותר למחלות לב.
  8. מפחית רמות טריגליצרידים – בזכות החומצה האולאית הנמצאת באבוקדו.

דוח תזונתי על אבוקדו

האבוקדו מכיל 73% מים , 15% שומן , 8.5% פחמימה ו- 2% חלבון.

ויטמינים ומינרלים משמעותיים: הנתונים מתייחסים ל1/2 אבוקדו , 70 גרם.

  • 26% ויטמין K
  • 20% חומצה פולית
  • 17% ויטמין C
  • 14% אשלגן
  • 14% ויטמין B5
  • אשלגן – 345 מ"ג
  • מגנזיום- 19.5 מ"ג

סוכרתיים וטרום סוכרתיים יודעים שאחד מאבות המזון שצריך הכי הרבה לשים אליו הן הפחמימות. ולכן אבוקדו המכיל רק 1.3 גרם פמימות ב- 100 גרם של הפרי כל כך מומלץ!

כיצד לשלב אבוקדו בתפריט לסוכרתיים

  1. אם אתה אוכלים קרקר דל פחמימה או לחם משקדים – אבוקדו מעל הוא הממרח המועדף עליי.
  2. מילוי ירקות – ארוחת בוקר ללא לחם תמיד עדיפה בעיניי. אבל אני שומעת לא מעט את המשפט : "על מה מורחים את האבוקדו?" אפשר למלא אבוקדו בתוך חצי פלפל, אפשר להכין חביתה ולמרוח עליה את האבוקדו , לגלגל ולחתוך כמו סושי (ילדים ממש אוהבים את זה! )
  3. להכין תערובת של אבוקדו מעוך וביצה קשה, להוסיף קצת מלח , פלפל ושמן זית לצד סלט יכול להיות ארוחת נהדרת.
  4. לחתוך את האבוקדו לחצי ופשוט לאכול עם כפית. אפשר להוסיף מלח ושמן זית. (תתפלאו כמה שזה משביע!)
  5. מטבל אבוקדו: 2 אבוקדו רכים, 1 עגבנייה קצוצה דק, 1 בצל סגול, קצת לימון סחוט ומלח. לערבב הכל יחד לעיסה חלקה ויש לכם מטבל נהדר שאפשר לאכול עם מקלות מלפפון, סלרי או גזר.
  6. על קרקר מזרעים שמים כמה חתיכות של אבוקדו בשל ומעל דג סלמון מעושן.

לסיכום, אבוקדו טוב לסוכרתיים.

איך לגרום לאבוקדו להבשיל מהר יותר?

בטוחה שאתם מכירים את המשפט על נפוץ על האבוקדו- קשה – קשה – קשה – רקוב . למי לא קרה שהוא קנה אבוקדו קשה וכשכבר רצה לאכול אותו הסתבר שהוא נרקב.
הנה השיטה הנכונה לגרום לאבוקדו להבשיל:
אבוקדו אינו מבשיל על העץ- זו עובדה!
הם מבשילים או "מתרככים" לאחר שנקטפו.
כדי להאיץ את תהליך הבשלת האבוקדו מומלץ להניח את אבוקדו הקשה בשקית נייר חומה ביחד עם תפוח או בננה למשך יומיים – שלושה.

מדוע השיטה הזו עובדת?
אתילן, המופיע באופן טבעי בפירות כמו תפוחים ובננות, מעורר את תהליך ההבשלה של האבוקדו. בשילוב שקית נייר חומה, שעוזרת ללכוד את גזי האתילן המיוצרים על ידי הפירות, מבשיל האבוקדו מהר יותר.

כתבות נוספות שיעניינו אותך:

ארוחת בוקר לסוכרתיים , מה הכי כדאי?
איך להוריד את רמות הסוכר בדם בעזרת שומן בתפריט 

מעוניינים לקבל למייל את המאמר הבא שאפרסם?
מלאו את הטופס ותהנו מהקריאה:

סיפורי הצלחה

מאמרים נוספים

עייפות וסוכרת – פתרון טבעי

 סוכרת היא מצב כרוני המשפיע על מיליוני אנשים ברחבי העולם ואחד התסמינים השכיחים והמתישים שלה הוא עייפות. עייפות בסוכרת עלולה להיות חוויה מתמשכת למדי המקשה

מתי הכי טוב לאכול כדי לרדת במשקל

מתי הכי טוב לאכול כדי לרדת במשקל

 דפוסי האכילה שלנו בעשורים האחרונים השתנו באופן משמעותי ויש להם חלק גדול במגפת ההשמנה והסוכרת. אחד משלושת השינויים העיקריים בהרגלי התזונה שלנו הוא זמן האכילה.

לחץ דם גבוה וסוכרת מה הקשר

סוכרת ולחץ דם גבוה: מה הקשר?

יתר לחץ דם הוא אחד מגורמי הסיכון העיקריים לתמותה ממחלות לב וכלי דם, אשר נמנות על סיבות המוות המובילות בישראל. פתיחה קצת מדכאת לכתבה ….מודה.

חשיבות המגנזיום לסוכרתיים

מגנזיום הוא אחד המינרלים החשובים ביותר, אשר הכרחי לפעולתם של יותר מ -300 אנזימים שונים. כיום כ-  70% מהאנשים סובלים ממחסור במגנזיום ובמיוחד סוכרתיים. מהי

יום הסוכרת 2020

בימים אלו של מגפת ה- COVID-19, כשהכלכלה העולמית מתרסקת, ואנחנו חווים סכסוכים גזעיים ופוליטיים ברמה יומיומית נראה על פני השטח שזה לא ממש הזמן לעסוק

ויטמין D לסוכרתיים

הקשר בין ויטמין D וסוכרת

מחסור בוויטמין D ומחלת הסוכרת הפכו בשנים האחרונות להיות מגיפות עולמיות וההערכה היא ש- 75% מהאנשים במדינות המערב חיים בחוסר. הסיבה העיקרית: חוסר חשיפה לשמש.

 תוכן האתר נועד לספק מידע כללי בלבד ואינו בא להחליף ייעוץ מקצועי או להכשיר מטפלים. אין להסתמך על המידע באתר כעל מקור בלעדי, או כתחליף לייעוץ, טיפול, אבחון, השגחה וחוות דעת של רופא מוסמך. מתן אמון בלתי מסויג בתוכן כלשהוא באתר הוא סיכון שכולו של הגולש ובאחריותו. כמקובל בתחום הרפואה המשלימה, התאמת טיפול נעשית באופן אינדווידואלי וספציפי לכל אדם, כל מקרה לגופו, לכן יש להתייחס אל התכנים באתר בזהירות ואין להסתמך עליהם.
חלק מהמידע הינו בגדר דעה אישית של הכותבת בלבד ואינו מתיימר להתאים לכל אדם. השימוש והצפייה באתר הינם באחריות הגולש בלבד ואין לראות במידע המופיע באתר משום הבטחה לתוצאה כלשהי ו/או אחריות או חובות כלשהם של הכותבת לכל נזק ישיר ו/או עקיף העלול להיגרם כתוצאה משימוש לא מוסמך במידע זה. 

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן