האם אבוקדו טוב לסוכרתיים? האם אבוקדו מעלה את הסוכר בדם? האם אבוקדו משמין? כל התשובות לשאלות הללו, במאמר שלפניך.
תזונה נכונה חשובה לכולם. אבל אדם החולה בסוכרת יכול להשפיע על מצבו הבריאותי, למנוע סיבוכים ולשלוט על רמות הסוכר בדם באמצעות בחירת המזונות הנכונים עבורו.
לאבוקדו יש את כל היתרונות הללו והוא עוזר למנוע קפיצת סוכר.
8 יתרונות באכילת אבוקדו לסוכרתיים
- לא מקפיץ את רמות הסוכר– אבוקדו מכיל כמות מועטה של פחמימה ולכן אינו משפיע על רמות הסוכר בדם. מחקר שפורסם לאחרונה ב- Nutrition Journal הראה שהוספה של חצי אבוקדו לארוחה אינה משפיע על רמות הסוכר בדם.
- עוזר לירידה במשקל – הרבה אנשים חושבים שאבוקדו משמין ונמנעים ממנו כשהם רוצים לרדת במשקל, אבל אבוקדו בגלל השומנים שבו תורם לתחושת שובע לאורך זמן , אינו מעלה את האינסולין ובכך תורם לירידה במשקל.
- משפר את הרגישות לאינסולין ובכך מוריד את התנגודת לאינסולין.
- מכיל המון שומנים בריאים
- מקור טוב לסיבים תזונתיים- אבוקדו מהווה מקור עשיר לסיבים. סיבים תזונתיים מסייעים לעיכול וממלא תפקיד חשוב בהפחתת רמות HbA1c בגוף של אדם.
- מקור בריא לשומנים בלתי רוויים – אבוקדו הוא אחד ממקורות המזון הטובים ביותר לחומצות שומן אולאיות (אומגה 9) .
- מוריד רמות כולסטרול– חשוב ביותר לסוכרתיים שיש להם סיכון גדול יותר למחלות לב.
- מפחית רמות טריגליצרידים – בזכות החומצה האולאית הנמצאת באבוקדו.
דוח תזונתי על אבוקדו
האבוקדו מכיל 73% מים , 15% שומן , 8.5% פחמימה ו- 2% חלבון.
ויטמינים ומינרלים משמעותיים: הנתונים מתייחסים ל1/2 אבוקדו , 70 גרם.
- 26% ויטמין K
- 20% חומצה פולית
- 17% ויטמין C
- 14% אשלגן
- 14% ויטמין B5
- אשלגן – 345 מ"ג
- מגנזיום- 19.5 מ"ג
סוכרתיים וטרום סוכרתיים יודעים שאחד מאבות המזון שצריך הכי הרבה לשים אליו הן הפחמימות. ולכן אבוקדו המכיל רק 1.3 גרם פמימות ב- 100 גרם של הפרי כל כך מומלץ!
כיצד לשלב אבוקדו בתפריט לסוכרתיים
- אם אתה אוכלים קרקר דל פחמימה או לחם משקדים – אבוקדו מעל הוא הממרח המועדף עליי.
- מילוי ירקות – ארוחת בוקר ללא לחם תמיד עדיפה בעיניי. אבל אני שומעת לא מעט את המשפט : "על מה מורחים את האבוקדו?" אפשר למלא אבוקדו בתוך חצי פלפל, אפשר להכין חביתה ולמרוח עליה את האבוקדו , לגלגל ולחתוך כמו סושי (ילדים ממש אוהבים את זה! )
- להכין תערובת של אבוקדו מעוך וביצה קשה, להוסיף קצת מלח , פלפל ושמן זית לצד סלט יכול להיות ארוחת נהדרת.
- לחתוך את האבוקדו לחצי ופשוט לאכול עם כפית. אפשר להוסיף מלח ושמן זית. (תתפלאו כמה שזה משביע!)
- מטבל אבוקדו: 2 אבוקדו רכים, 1 עגבנייה קצוצה דק, 1 בצל סגול, קצת לימון סחוט ומלח. לערבב הכל יחד לעיסה חלקה ויש לכם מטבל נהדר שאפשר לאכול עם מקלות מלפפון, סלרי או גזר.
- על קרקר מזרעים שמים כמה חתיכות של אבוקדו בשל ומעל דג סלמון מעושן.
לסיכום, אבוקדו טוב לסוכרתיים.
איך לגרום לאבוקדו להבשיל מהר יותר?
בטוחה שאתם מכירים את המשפט על נפוץ על האבוקדו- קשה – קשה – קשה – רקוב . למי לא קרה שהוא קנה אבוקדו קשה וכשכבר רצה לאכול אותו הסתבר שהוא נרקב.
הנה השיטה הנכונה לגרום לאבוקדו להבשיל:
אבוקדו אינו מבשיל על העץ- זו עובדה!
הם מבשילים או "מתרככים" לאחר שנקטפו.
כדי להאיץ את תהליך הבשלת האבוקדו מומלץ להניח את אבוקדו הקשה בשקית נייר חומה ביחד עם תפוח או בננה למשך יומיים – שלושה.
מדוע השיטה הזו עובדת?
אתילן, המופיע באופן טבעי בפירות כמו תפוחים ובננות, מעורר את תהליך ההבשלה של האבוקדו. בשילוב שקית נייר חומה, שעוזרת ללכוד את גזי האתילן המיוצרים על ידי הפירות, מבשיל האבוקדו מהר יותר.
כתבות נוספות שיעניינו אותך:
ארוחת בוקר לסוכרתיים , מה הכי כדאי?
איך להוריד את רמות הסוכר בדם בעזרת שומן בתפריט