ארוחת בוקר לסוכרתיים – מותר לדלג?
Well balanced breakfast for two by the Sea

ארוחת בוקר לסוכרתיים – מותר לדלג?

"מתי את אוכלת ארוחת בוקר?" אני שואלת את המטופלת שלי

בדר"כ התשובות הן: בשעה 08:00 , בשעה 06:30, כשאני מגיעה לעבודה וכו'

ואז אני  שואלת: "האם את רעבה כשאת אוכלת בבוקר?"

מיד יש השתהות קלה …דממת אלחוט ו…התשובה היא: "בדרך כלל לא".

"אז למה את אוכלת?"  אני שואלת.

שוב שתיקה …ואז היא מתעשתת ונותנת לי תשובה שהיא אחת מהנ"ל או כמה מהן:

  • "כי זו הארוחה הכי חשובה ביום".
  • "כדי שלא אהיה רעבה אחר כך".
  • "כי אני רגילה".
  • כי הרמב"ם אמר (בבוקר תאכל כמו מלך, בצהריים כמו נסיך ובערב כמו אביון).

אז הרמב"ם היה איש מאוד חכם אבל חי בתקופה אחרת, אני מניחה שהוא הלך לישון כשהשמש שקעה בסביבות 18:00-17:00 וקם עם הזריחה ולא ראה סדרות בינג' ברצף.

אז מדוע אנחנו נוטים לחשוב על ארוחת בוקר כארוחה הכי חשובה?

ומה נרוויח אם נוותר על הארוחה הזו?

מאז שאנחנו ילדים אנחנו שומעים שארוחת בוקר היא הארוחה הכי חשובה ביום, היא זו שתיתן אנרגיה לכל היום.

האומנם?

קצת לפני שאנחנו מתעוררים בסביבות 4:00 לפנות בוקר מתחילים לזרום לדם הורמונים כמו קורטיזול , אדרנלין והורמון הגדילה שהתפקיד שלהם הוא להגיד לגוף להתחיל להזרים סוכר שייתן לנו אנרגיה לכל היום. אנחנו לא באמת תלויים בארוחת הבוקר בשביל האנרגיה הזו.

 כולנו שמענו את המשפטים האלה:

  • אם לא תאכלי כל כמה שעות תגיעי לרעב גדול ואז תטרפי מכל הבא ליד.
  • תמיד חשוב שיהיה לך משהו קטן בתיק למקרה רעב (לשעת חירום).
  • אסור לדלג על ארוחות.
  • אסור לדלג על ארוחת בוקר.
  • חשוב לאכול כל שעתיים – שלוש כדי לשמור על רמות סוכר תקינות בדם.

הבעיה בהנחיות ובמשפטים האלה שהם מתעלמים מהמנגנונים הקיימים בגוף שלנו.

יש לנו בגוף הורמוני רעב ושובע , למה שלא נשתמש בהם?

מדוע לאכול כי הגיעה השעה?

מדוע לאכול כל שעתיים?

מדוע פשוט לא לאכול רק כשרעבים?

חשבתם פעם מה משמעות המילה ארוחת בוקר באנגלית breakfast ?

משמעותה – לשבור את הצום.

מתרגום של המילה הזו אפשר ללמוד, שארוחת בוקר נועדה לשבור את הצום של הלילה, כלומר, זוהי הארוחה הראשונה ביום, אבל זה לא אומר שזו הארוחה שחייבת להיות בשעה 08:00 או 06:30 .

אלא שזו הארוחה ששוברת לנו את הצום, לכן היא יכולה להיות בכל שעה של היום כשנהייה רעבים.

שימו לב שילדים, בדרך כלל, נמענים מארוחת בוקר מיד כשהם מתעוררים ורק אחרי שנים שאנחנו מכריחים אותם לאכול בבוקר, הם מתרגלים.

הגישה שאומרת שאם לא אוכלים ארוחת בוקר, אוכלים יותר אח"כ במהלך היום, לא הוכחה עד היום, ואנשים שאוכלים רק צהריים וערב, פשוט אוכלים פחות ארוחה אחת ליום.

מה קורה לנו בזמן צום?

בזמן צום, רמת האינסולין שלנו בדם נמוכה, כשרמת האינסולין נמוכה אנחנו לא חשים ברעב.

רוב האנשים, קמים בבוקר והם לא רעבים למרות שלא אכלו 6-7 שעות.

רוב האנשים, אשר מדווחים שהם רעבים בבוקר, אכלו מאוחר בלילה או ממש לפני השינה ואז רמת האינסולין שלהם גבוהה יותר. (רמת אינסולין גבוהה = רעב)

צום היא שיטה ידועה ועתיקה לבריאות טובה (שכנראה לא מספיק מקודמת כי אין פה רווח כספי לאף אחד).  בזמן צום, הגוף עובר תהליכים רבים ביניהם: ניקוי פסולת של התא , שריפה שומן, שיפור רגישות התאים לאינסולין וגם ירידה ברמות הסוכר בדם. דילוג על ארוחת בוקר הוא למעשה המשכיות של צום הלילה.

 מה נרוויח אם נדלג על ארוחת בוקר?

אם נדלג על ארוחת בוקר ונמשיך את הצום עד לתחושת הרעב, הגוף שלנו ימשיך להשתמש במאגרי המזון הקיימים בגוף וכך נשיג ירידה בערכי הסוכר וגם ירידה במשקל.

אינסולין הוא הורמון השמנה, כל מי שמזריק אינסולין יודע שכשהוא מזריק יותר אינסולין הוא עולה במשקל. שמירה על ערכי אינסולין נמוכים היא המפתח להורדת ערכי הסוכר ולשמירה על משקל תקין ונוכל להשיג זאת בעזרת הפסקת אכילה בין ארוחה לארוחה או דילוג על ארוחות.

 לסיכום

  1. ארוחת בוקר היא הארוחה הראשונה, אחרי צום הלילה, צריך לאכול אותה כשרעבים ולא כשהגיעה השעה.
  2. כשאוכלים ארוחת בוקר – חשוב לאכול את הדברים הנכונים כמו ביצים וירקות ולא דגני בוקר מלאים בסוכר אשר מקפיצים את רמת האינסולין.
  3. דילוג על ארוחות וצום לסירוגין הם המפתח להצלחה על שמירה של אינסולין נמוך ויציאה ממעגל הקסמים של הנשנושים.

רוצים לקבל עדכון כשהמאמר הבא יתפרסם? הצטרפו עכשיו לרשימת הדיוור שלי

האמור לעיל מהווה מידע כללי בלבד ואינו מהווה בשום אופן ייעוץ רפואי או ייעוץ מקצועי כלשהם, תחליף לייעוץ כאמור או המלצה אישית כלשהי אשר יכולה להינתן רק לאחר פגישת ייעוץ אישית, ואין בהם כדי ליצור יחסי מטפל-מטופל. על כן כל הסתמכות על האמור לעיל הינה באחריותך בלבד.

מעוניינים לקבל למייל את המאמר הבא שאפרסם?
מלאו את הטופס ותהנו מהקריאה:

סיפורי הצלחה

מאמרים נוספים

עייפות וסוכרת – פתרון טבעי

 סוכרת היא מצב כרוני המשפיע על מיליוני אנשים ברחבי העולם ואחד התסמינים השכיחים והמתישים שלה הוא עייפות. עייפות בסוכרת עלולה להיות חוויה מתמשכת למדי המקשה

מתי הכי טוב לאכול כדי לרדת במשקל

מתי הכי טוב לאכול כדי לרדת במשקל

 דפוסי האכילה שלנו בעשורים האחרונים השתנו באופן משמעותי ויש להם חלק גדול במגפת ההשמנה והסוכרת. אחד משלושת השינויים העיקריים בהרגלי התזונה שלנו הוא זמן האכילה.

לחץ דם גבוה וסוכרת מה הקשר

סוכרת ולחץ דם גבוה: מה הקשר?

יתר לחץ דם הוא אחד מגורמי הסיכון העיקריים לתמותה ממחלות לב וכלי דם, אשר נמנות על סיבות המוות המובילות בישראל. פתיחה קצת מדכאת לכתבה ….מודה.

חשיבות המגנזיום לסוכרתיים

מגנזיום הוא אחד המינרלים החשובים ביותר, אשר הכרחי לפעולתם של יותר מ -300 אנזימים שונים. כיום כ-  70% מהאנשים סובלים ממחסור במגנזיום ובמיוחד סוכרתיים. מהי

יום הסוכרת 2020

בימים אלו של מגפת ה- COVID-19, כשהכלכלה העולמית מתרסקת, ואנחנו חווים סכסוכים גזעיים ופוליטיים ברמה יומיומית נראה על פני השטח שזה לא ממש הזמן לעסוק

ויטמין D לסוכרתיים

הקשר בין ויטמין D וסוכרת

מחסור בוויטמין D ומחלת הסוכרת הפכו בשנים האחרונות להיות מגיפות עולמיות וההערכה היא ש- 75% מהאנשים במדינות המערב חיים בחוסר. הסיבה העיקרית: חוסר חשיפה לשמש.

 תוכן האתר נועד לספק מידע כללי בלבד ואינו בא להחליף ייעוץ מקצועי או להכשיר מטפלים. אין להסתמך על המידע באתר כעל מקור בלעדי, או כתחליף לייעוץ, טיפול, אבחון, השגחה וחוות דעת של רופא מוסמך. מתן אמון בלתי מסויג בתוכן כלשהוא באתר הוא סיכון שכולו של הגולש ובאחריותו. כמקובל בתחום הרפואה המשלימה, התאמת טיפול נעשית באופן אינדווידואלי וספציפי לכל אדם, כל מקרה לגופו, לכן יש להתייחס אל התכנים באתר בזהירות ואין להסתמך עליהם.
חלק מהמידע הינו בגדר דעה אישית של הכותבת בלבד ואינו מתיימר להתאים לכל אדם. השימוש והצפייה באתר הינם באחריות הגולש בלבד ואין לראות במידע המופיע באתר משום הבטחה לתוצאה כלשהי ו/או אחריות או חובות כלשהם של הכותבת לכל נזק ישיר ו/או עקיף העלול להיגרם כתוצאה משימוש לא מוסמך במידע זה. 

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן